„Tikrai nesaugu. Prieš pat mano akis automobilis pradėjo slysti ir trenkėsi į atitvarus. Žmogus nesustojo, automobiliui pažeistas tik buferis, tačiau važiuoti bent kiek greičiau neįmanoma. Tuoj slysti griovin“ – pasakojo „Delfi“ vienas vairuotojų.

Programėlėje „Waze“ vairuotojai taip pat negaili įspėjimų apie plikledį, padengtą šlapiu sniegu.

„Galime važiuoti maždaug 50–60 km/val. greičiu. Net ir su gerom padangom pavojinga“, – komentavo į pajūrį važiavęs vairuotojas.


Pasak jo, sninga taip smarkiai, kad pakeliui sutiktas sniego valytuvas dirba kone beviltiškai: nuvalytas vietas tuojau pat užsninga ir vėl.

Automobilių kelių direkcija įspėja, kad naktį iš penktadienio į šeštadienį šalies keliuose eismo sąlygas sunkins krituliai ir plikledis.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, rytiniuose rajonuose numatomas lietus, vakariniuose – šlapdriba, sniegas, šlapio sniego apdraba. Vietomis prognozuojama lijundra, plikledis, rūkas.

Naktį pūs pietryčių 7–12 metrų per sekundę stiprumo vėjas. Žemiausia oro temperatūra sieks nuo 2 laipsnių šalčio iki 3 laipsnių šilumos.

Penktadienio 16 val. duomenimis, sudėtingesnės eismo sąlygos yra Molėtų ir Radviliškio rajonuose, čia slidžių kelių ruožų yra visuose keliuose.

Likusioje šalies dalyje magistraliniai keliai daugiausia šlapi, vietomis drėgni. Krašto keliai ir didesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai šiaurės vakarų, šiaurės ir šiaurės rytų Lietuvoje vietomis su pažliugusio sniego provėžomis, kitur jie – daugiausia šlapi.

Mažesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai visoje Lietuvoje išlieka daug kur aplediję, vietomis padengti plonu prispausto ar pažliugusio sniego sluoksniu, provėžoti.

Kelininkai slidžius kelių ruožus barsto, tačiau vairuotojų prašoma rinktis saugų, o ne maksimaliai leistiną greitį.

Rytų ir pietryčių Lietuvoje dulksna, vakarų Lietuvoje silpnas lietus, kai kur pereinantis į šlapdribą, kitur šalyje be kritulių. Oro temperatūra siekia nuo 0 iki 2 laipsnių šilumos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)