Neapsidraudę ir dėl infrastruktūros trūkumų ar kitų išorinių aplinkybių apgadinę automobilį vairuotojai ieškodami teisybės lieka vieni it pirštas. Jiems neprivalo pagelbėti nė viena valstybinė institucija, tad žalos atlyginimo sulaukti dažniausiai net teoriškai neįmanoma.

Reikšti pretenzijas galima tik įmonei ar įstaigai, kuri gali būti dėl žalos kalta, pavyzdžiui, jei automobilio važiuoklė apgadinta įvažiavus į nepažymėtą duobę, reikėtų kreiptis į gatvę prižiūrinčią bendrovę, o jei kėbulą įlenkė nukritusi plyta, žalą atlyginti galėtų pastato savininkas arba administratorius.

Dažniausiai vairuotojai nukenčia nuo netikėtai atsivėrusių duobių gatvėse, bet netgi tokia gana standartiška situacija nesprendžiama paprastai.

„Procedūra tokia – žmonės kreipiasi į įmonę prašydami kompensacijos. Paprastai atrašome, kad atlyginta nebus, ir siūlome kreiptis į teismą. Po tokio atsakymo atkrinta bent trečdalis prašytojų - greičiausiai norintieji pasinaudoti situacija ir nemokamai susiremontuoti anksčiau pažeistą automobilį", - pasakojo Vilniaus gatves prižiūrinčios įmonės „Grinda“ vadovas Algimantas Vilūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)