1. Nepamirškite padangų pakankamai gerai pripūsti. Jei važinėjate per mažai pripūstomis padangomis, sąlytis tarp jų ir kelio nebus optimalus, todėl ir dygliai nebus tokie veiksmingi.

2. Prieš montuodami dygliuotąsias padangas patikrinkite jų protektoriaus gylį. Važinėjant žiemą ant kelio pasitaiko ne tik ledo, bet ir šviežio bei pažliugusio sniego, kelias gali būti šlapias ir net sausas. Todėl protektoriui tenka svarbiausias vaidmuo.

3. Jei atsižvelgiant į oro sąlygas reikia dygliuotų padangų, visos keturios jūsų automobilio padangos turi būti su dygliais. Jei dygliuotosios padangos sumontuotos tik ant varančiųjų ratų, kitas jūsų automobilio galas lengvai taps nevaldomas, o tai lems pavojingas situacijas kelyje.

4. Atminkite, kad, nepaisant gerokai padidėjusio sukibimo, ledas vis tiek yra slidus, todėl nereikėtų prarasti budrumo. Greitėkite ir mažinkite greitį pastoviu tempu, nes staigiai spaudžiant akceleratorių ar ūmai stabdant automobilis gali pradėti slysti ar čiuožti.

5. Niekada nesinaudokite pastovaus greičio palaikymo sistema važiuodami apledėjusiu keliu, nes visada privalote kontroliuoti automobilį, kad padangų sukibimas su kelio paviršiumi būtų kuo didesnis.

6. Visada pasilikite pakankamai erdvės priešaky, kad sureaguotumėte į galimus netikėtumus. Kai važiuojate su dygliuotomis padangomis, sukibimas su kelio paviršiumi bus gana solidus, bet kiti vairuotojai galbūt važiuoja su nedygliuotomis padangomis, todėl laikykitės saugaus atstumo.

7. Važiuojant įkalne patartina sukti vairą iš vieno šono į kitą labai švelniai, kad kildamas aukštyn jūsų automobilis neprarastų traukos.

8. Važiavimas ant sniego ir ledo labai skiriasi nuo važiavimo asfalto paviršiumi, todėl esant galimybei patariama nuvažiuoti į ledu padengtą tuščią stovėjimo aikštelę arba panašią atvirą vietą ir pajusti, kaip dygliuotos padangos ir transporto priemonė reaguoja į tokį paviršių. Tai padės pasirengti būsimiems žiemos iššūkiams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)