Naujausių tyrimų duomenimis, peršalusių žmonių reakcija kur kas lėtesnė nei išgėrusių keturis bokalus alaus, informuoja dailymail.co.uk.

Peršalusieji ne tik ilgiau stabdo, bet ir sustoja arčiau priekyje esančio automobilio. Čiaudint jie užsimerkia ir iki 3 sekundžių nemato kelio.

Peršalimas prilygsta būsenai po trijų–keturių bokalų alaus, – aiškino tyrimui vadovavęs Kardifo universiteto profesorius Andy‘is Smithas. – Peršalusių žmonių reakcija kur kas lėtesnė, nei išgėrusių alkoholio. Peršalimas sulėtina reakciją iki 36-ių milisekundžių. Išgėrus didesnį, nei leidžiama alkoholio kiekį, reakcija sulėtėja 15 milisekundžių.“

Fiziniai peršalimo simptomai puikiai žinomi, o dabar tyrėjai aiškinasi, kokie jo padariniai mąstymui.

Tyrime dalyvavo 50 peršalusių žmonių. Paskui jų tyrimų duomenis palygino su tris mėnesius nesirgusių asmenų grupe. Paaiškėjo, kad peršalusiųjų reakcija buvo trečdaliu lėtesnė. Peršalimo stiprumas įtakos neturėjo.

Kitų tyrimų duomenimis, organizmui kovojant su peršalimu gali pasikeisti esminės cheminės reakcijos smegenyse, o todėl pakisti nuotaika, atmintis bei judėjimas.

Profesorius A. Smithas teigė: „Vairuojantys peršalę turėtų žinoti, kaip rizikuoja.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)