Universiteto biomedicinos mokslo vadovas dr. Ronas Cutleris pabrėžė, kad ryžiuose, makaronuose ir bulvėse aptinkama bakterija cereus dažnai randama ir automobilio salone. Ši bakterija gali sukelti apsinuodijimą maistu.

„Dauguma žmonių valo savo namus, tačiau daugelis nepasirūpina švara automobiliuose ir vairuoja automobilius, kurių salonai panašūs į šiukšlines“, – sakė dr. R.Cutleris.

Tyrimas atskleidė, kad 42 proc. vairuotojų reguliariai valo automobilius, tačiau net trečdalis švarinimo procedūra užsiima tik kartą per metus. 10 proc. britų pripažino niekada nevalantys automobilio salono.

Tyrėjai taip pat nustatė, kad nešvariausia automobilio vieta yra bagažinė, kur vidutiniškai kiekviename pusantro kvadratinio colio plote galima rasti 1000 bakterijų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją