9 val. duomenimis sudėtingesnės eismo sąlygos dėl susiformavusio plikledžio yra vakarų, šiaurės vakarų, pietvakarių ir vidurio Lietuvoje. Pagrindinių valstybinės reikšmės kelių dangos šlapios, vietomis padengtos ledu, mažesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai provėžoti, padengti ledu, prispausto ar puraus sniego sluoksniu, kuris vietomis siekia iki 10 cm.

Visoje šalyje lijundra, šlapdriba, tik Jurbarke – be kritulių. Oro temperatūra nuo 0 iki 5 laipsnių šalčio.

Apie sudėtingas eismo sąlygas vairuotojus ir pėsčiuosius įspėja ir Lazdijų rajono merė Ausma Miškinienė, kuri gyventojus radina susilaikyti nuo kelionių.

„Jei turite bent mažiausią galimybę likti namuose – prašau, likite. Viskas gali palaukti, svaikata ir Jūsų saugumas dabar svarbiausias. Vairuoju 18 metų, tokiomis sąlygomis vairavusi nesu... Nuotolinis darbas, mokslas, atidėti susitikimai – šiandien likti namuose ir atšaukti viską, kas nėra gyvybiškai būtina yra privaloma bei pateisinama. Už kelių, šaligatvių bei viešųjų erdvių priežiūrą atsakingi darbuotojai ir technika jau dirba, bet patikėkite, įveikti šią meteorologinę išdaigą nebus lengva ir tai nenutiks iki 8 val. ryto. Saugokite save ir kitus. Likite namuose“, – rašė Lazdijų rajono merė.

Vilniaus miesto gatves prižiūrinčios įmonės „Grinda“ atstovai informuoja, kad lijundra juda rytų Lietuvos link, todėl čia vairuotojai turėtų išlikti budrūs visą dieną.

„Vakarų Lietuvoje jau fiksuojamos itin sudėtingos eismo sąlygos. Panašu, kad greitu metu lijundros, plikledžio, smarkaus sudėtinio apšalo sulauks ir šalies rytiniai rajonai.

Nuo 3.30 val. „Grindos“ barstytuvai druska ir druskos-smėlio mišiniais barstė visus prižiūrimus gatvių maršrutus. Žiemos technika visame mieste dirba iki šiol.

Lijundros dydis, masė ir susidarymo greitis priklauso nuo vandens kiekio ore, vėjo greičio ir vandens lašelių kritimo kampo. Šiuo metu sinoptikai signalizuoja, kad sąlygos susidaryti lijundrai yra palankios.

Nors ir dirbome pernakt ir darbus vis dar tęsiame, pavojaus lygis išlieka labai aukštas.

Pėstieji, būkite atidūs, šaligatvių dangos gali tapti labai slidžios akimirksniu. Vairuotojai, būkite atsargūs ir laikykitės didesnio nei įprastai atstumo, taip pat venkite staigių manevrų ir neviršykite greičio“, – rašė „Grinda“.

Apie sudėtingas eismo sąlygas pranešama ir pajūryje. Kauno vairuotojai dalijasi pranešimais, jog kai kuriose gatvėse kelio danga padengta ledu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)