Kalbant tiksliai, per pirmus aštuonis šių metų mėnesius, Kauno apskrities keliuose nustatyti 1052 vairuotojai, kurie transporto priemones vairavo girti. Absoliuti dauguma – beveik 800 vairuotojų – išaiškinti Kauno mieste.

Tai reiškia, kad laikinosios sostinės gatvėse kasdien vidutiniškai nustatoma po tris girtus vairuotojus, kurie yra ne kas kitas, o tiksinti bomba prie automobilio vairo.

Skaičiuojama, kad tokios bombos šiemet vien tik Kauno apskrities keliuose sprogo jau 23 kartus – tiek avarijų, kuriose nukentėjo žmonės, sukėlė neblaivūs vairuotojai. Policijos duomenimis, per aštuonis šių metų mėnesius Kauno mieste neblaivūs vairuotojai iš viso sukėlė 136 avarijas.

„Kauno mieste per 8 šių metų mėnesius jau yra nubausta beveik 800 neblaivių vairuotojų. Iš tikro skaičių nereikia lyginti su praėjusiais ar dar senesniais metais – skaičius yra didžiulis. Jau vienas girtas vairuotojas yra labai daug. Skaičiai kalba patys už save, o baudos yra labai didelės, griežtos. Pakartotinai pagavus gresia ir transporto priemonės konfiskacija. Tačiau matome, kad ne baudose esmė. Vien baudomis situacijos neišspręsime – reikalinga prevencija. Svarbus kiekvieno žmogaus apsisprendimas“, - sako R. Zinkevičienė.

Antradienį Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuras ir Kauno apskrities bendruomenės pareigūnai organizavo prevencinę akciją „Prie vairo tik blaivus“. Akcijos metu, siekiant atkreipti dėmesį į vairavimo išgėrus problemą, vairuotojams bus dalinami kvapai automobiliams. Iš viso antardienį išdalinta 500 kvapų su priminimu, kad vairuoti galima tik esant blaiviam.

„Toks mažas bendravimo ir bendradarbiavimo simbolis tampa labai aktualus ir rodo žmogaus pilietiškumą. Važiuoji ir matai, kad pas jį automobiliyje ir toks kvapukas. Aš tikrai manau, kad kitą kartą tai pristabdys ir kitą kartą gal pagalvos, kad net ir taurę vyno išgėrus verta rinktis keleivio, o ne vairuotojo vietą“, - viliasi policijos pareigūnai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)