Europos statistikos tarnybos „Eurostat“ duomenis, lietuviai asmeninėmis transporto priemonėmis įveikia daugiau nei devynis dešimtadalius viso nuvažiuoto kelio ir pagal šį rodiklį yra vieni iš pirmaujančių ES. Tačiau pagal nelaimių skaičių keliuose Lietuva tik pastaraisiais metais pakilo iš pačių žemiausių pozicijų, o eismo saugumas lieka vienu didžiausių šalies saugumo prioritetų.

„Saugią kelionę automobiliu lemia ne tik eismo taisyklių laikymasis ar techniniai parametrai, bet ir vidinė vairuotojų kultūra“, - sakė projekto „Saugaus kelio pradžia“ reportažų autorius ir ilgametis automobilinių temų žurnalistas Renaldas Gabartas.

Kiekvieną savaitę per Lietuvos televizijos programą „Labas rytas“ bus rodomi 5 minučių teminiai reportažai, kuriuose bus pateikiami patarimai vairuotojams kaip nepavargti kelionėse, kaip važiuoti taupiau, kaip stabdyti, kokias padangas naudoti ar kokiose kėdutėse saugiai vežti vaikus. Meistriško vairavimo paslaptimis kiekviename reportaže dalinsis projekto ekspertas ir daugkartinis Lietuvos žiedinių lenktynių ir automobilių kroso čempionas Audrius Gelžinis. Visi per Lietuvos televiziją parodyti reportažai vėliau bus surinkti ir išleisti atskira kompaktine plokštele, juos bus galima bet kada pažiūrėti internete.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją