Susisiekimo ministerijos Saugaus eismo skyriaus vedėjas Vidmantas Pumputis patvirtino, kad Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo pakeitimo projektas, kuriame numatyta nuostata leisti pareigūnams anuliuoti automobilio TA kortelę, jau įtrauktas į Seimo pavasario sesijos darbų sąrašą kaip prioritetinis ir remiantis tuo, kokio palaikymo sulaukė nagrinėjamas komitetuose, viliamasi, kad jis netrukus taps įstatymo dalimi.

Pašnekovo manymu, įstatymo pakeitimas turėtų būti patvirtintas apie birželį ir įsigalioti nuo kitų metų sausio 1 dienos.

Iki tol valdininkams teks paruošti tvarkos aprašą – per kiek laiko ir kaip automobilių savininkai turės susigrąžinti prarastą TA kortelę, ir apginkluoti pareigūnus gausesne tikrinimo įranga.

„Kai nauja tvarka ims galioti, atsiras daugiau stabdžių tikrinimo stendų, bus rengiami detalesni patikrinimai ir taps realu gatvėje netekti TA kortelės. Vairuotojai jau turėtų imti atidžiau rūpintis automobiliais“, - prognozavo V.Pumputis.

Jis neslėpė, kad nauja tvarka žadama pažaboti ir tyčinius pažeidėjus, „puošiančius“ savo automobilius nelegaliais ksenonais bei tamsintais langų stiklais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)