„Jeigu kalbėtume apie žuvusiųjų skaičių ir pasiskirstymą pagal amžiaus grupes, prieš maždaug 5-7 metus pati opiausia problema buvo jauni vairuotojai, kurių amžius – nuo 18 iki 24 metų. Tačiau naujausi duomenys rodo, kad dažniausiai žūsta žmonės, kurių amžiaus vidurkis – nuo 64 metų“, – pasakojo Saugaus eismo skyriaus vedėjas Vidmantas Pumputis.

Kodėl seni žmonės žūsta keliuose? Sveikatos apsaugos ministerijos vyr. specialistės Genovaitės Paulauskienės teigimu, bėgant metams keičiasi žmonių sveikatos būklė, tačiau tai esą nereiškia, kad dėl susirgimų vyresni žmonės dažniau patenka į eismo įvykius.

„Labai dažnai eismo įvykiuose tokie žmonės nukenčia dėl neatsargumo – savo arba vairuotojo. Nereikėtų visų akcentų dėti į amžių“, – sakė ji.

V. Pumputis pastebėjo, kad jeigu jauni eismo dalyviai noriai dėvi atšvaitus tamsiu paros metu, tai senyvo amžiaus žmonės dažnai nepaiso šio reikalavimo ir už tai labai brangiai sumoka.

TV laidos „Ne vienas kelyje“ žurnalistai pakalbino keletą vyresnio amžiaus vairuotojų ir pasidomėjo, kaip keičiasi jų vairavimo įpročiai bėgant metams. Plačiau apie tai – laidos siužete.

TV laidą „Ne vienas kelyje“ žiūrėkite sekmadieniais 17.00 val. per LNK.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (73)