DELFI redakcijai vairuotojai pranešė, kad derėtų vengti Naugarduko gatvės po Tūkstantmečio gatvės viaduku. Dėl lietaus ši vieta tapo nepravažiuojama.

Aplink apvažiuoti vertėtų ir Žalgirio gatvę ir jos sankirtą su Geležinio Vilko gatve. Čia lietaus vanduo nespėja subėgti į gatvės nuotekų sistemą, tad vairuotojai ieško aukštesnių vietų, kur jų automobilių neapsemtų staigiai į viršų kylantis vanduo.

Šioje vietoje susidariusi bala tokio gylio, kad pranešama ir apie vieną nuskendusį automobilį.

Vairuotojai įspėja vengti ir Geležinio Vilko gatvės važiuojant Baltupių link. Nuo čia lietaus vanduo kone kriokliu bėga gatve žemyn.

DELFI skaitytojas Mantas M. informavo apie tai, kad plaukte plaukia sostinės centrinė dalis, Pilies gatvė. Jo nufilmuotoje vaizdo medžiagoje matyti, kaip gausybė lietaus žemyn gatve neša viską, kas pasitaiko pakeliui.

Dar vienas DELFI skaitytojas pasidalino vaizdo įrašu, kuriame matyti, kaip stipriai patvino Dzūkų gatvė Vilniuje. Stipraus lietaus vanduo čia apsėmė automobilius iki pusės ir tik patys drąsiausi ryžosi važiuoti per susidariusią balą.

Redakciją pasiekė skaitytojo Mykolo vaizdo įrašas iš Vilniaus pakraščio, Vilkpėdės. Čia po viaduku susidariusią balą nusprendė įveikti visureigis. Pastarajam vanduo siekė dureles, tad visureigis liūties pasekme tapusį savotišką baseiną įveikė gana lengvai. Visgi įprastam lengvajam automobiliui tokia bala būtų tapusi neįveikiamo gylio.


Uždarė gatves

Vilniaus gatvėmis besirūpinanti „Grinda“ prasidėjus liūčiai pranešė, kad pačiose pavojingiausiose vietose eismas uždaromas.

Pravažiuoti neįmanoma Savanorių prospekte, po Tūkstantmečio gatvės žiedu.

Eismas uždarytas ir patvinusioje T. Narbuto gatvėje.

DELFI skaitytojai pranešė, kad policija laikinai sustabdė eismą, vedantį po žiedu prie Lietuvos edukologijos universiteto. Tiesa, šiuo metu, kaip patvirtino „Grindos“ atstovai, eismas vėl leidžiamas.

Pavojingų vietų žemėlapis

DELFI „Grinda“ yra minėjusi, kad nuotekų tinklas šiemet paruoštas kaip reikiant, padidintas jo pralaidumas, be to, ruošiamasi rekonstrukcijai. Visgi stiprios liūties padarinių gali būti ten, kur buvo neseniai šienauta ir nesugrėbta žolė, aplink statyvietes.

Vairuotojai esant ypač stiprioms liūtims perspėjami aplenkti šias vietas:

  • T. Narbuto g. (ties PC „Panorama“);
  • Geležinio Vilko g. po vadinamuoju „pedagoginio žiedu“;
  • Savanorių pr. po Tūkstantmečio žiedu;
  • Žalgirio g. ties sankryža su Geležinio Vilko g.;
  • Verkių g. ties sankryža su Kareivių g.;
  • Vakarinis aplinkkelis (ties senuoju Pilaitės keliu)
Dažniausiai patvinstančių vietų Vilniuje žemėlapis

Būtent šios vietos dar prieš metus buvo „jautriausiomis“ Vilniaus vietomis, kurios patvindavo po kiekvienos stipresnės liūties.

Vilniaus meteorologijos stoties informacija, Vilniuje per pastarąją parą iškrito daugiau nei 25 mm kritulių. Teigiama, kad pavojingu reiškinu laikytinas 12-49 mm kritulių kiekis, iškritęs per 12 valandų.

Jeigu įamžinote liūties padarinių, kviečiame rašyti el. paštu auto@delfi.lt. Jeigu domina daugiau naujienų apie automobilius, eismą, kelių eismo taisykles, kviečiame sekti DELFI Auto puslapį feisbuke.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)