„Šis projektas pastaraisiais metais prisidėjo prie eismo saugumo gerinimo Lietuvos keliuose. 2006-2015 m. žuvusiųjų eismo įvykiuose skaičius šalyje sumažėjo 68 proc. Esu tikras, kad visos eismo saugumu besirūpinančios institucijos ir toliau turi vienyti savo jėgas, kad būtų pasiektas bendras tikslas – nulis žūčių keliuose“, – sako susisiekimo ministras R. Sinkevičius.

Projektas „Saugokime vieni kitus kelyje“ 2010-2015 m. įgyvendintas visose Lietuvos vyskupijose.

Jo tikslas – įvairiomis socialinės komunikacijos priemonėmis keisti eismo dalyvių elgesį ir ugdyti kultūrą keliuose, remiantis krikščioniškomis vertybėmis, skatinti pilietiškumą, atsakomybę, sąmoningumą ir taip mažinti eismo nelaimių skaičių.

Šalies vyskupijose, dekanatuose, parapijose ir mokyklose kasmet surengiama po maždaug 50 saugų elgesį keliuose skatinančių renginių.

Dvasininkai, policijos pareigūnai, kelininkai visuomenei dalina atšvaitus, liemenes ir kitas priemones su šviesą atspindinčiais elementais. Nuolat platinami leidiniai saugaus eismo tema – knygos, lankstinukai, plakatai, kalendoriai.

Saugaus eismo projektas pratęstas 2016-2020 m. laikotarpiui atsižvelgiant į pasiektus rezultatus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)