„Lietuvos draudimas“, savo kasko klientams teikiantis nemokamą techninės pagalbos kelyje paslaugą, remdamasis pastarųjų dviejų rytų duomenimis informuoja, kad paleisti automobilio variklį ar patekti į automobilį, kai užšalę ne tik spynelės, bet ir durys, dažniausiai negalėjo miestų miegamųjų rajonų gyventojai, kurie automobilius laiko kiemuose, o ne požeminėse aikštelėse ar garažuose.

„Šaltais rytais, kai oro temperatūra nukrenta iki 15-20 laipsnių žemiau nulio, pagalbos į mus kreipiasi po 20 - 30 klientų. Dar daugiau vairuotojų, kurie arba nėra pasirinkę kasko draudimo, arba nežino apie tokią galimybę, pagalbos prašo kaimynų, bando užvesti automobilį stumdami ar buksyruodami, kviečiasi į pagalbą taksistus. Visais atvejais gaištasi brangus laikas ir dienos pradžia dėl šių nemalonumų būna sugadinta“, - sakė „Lietuvos draudimo“ Kompleksinių žalų direktorius Gytis Matiukas.

Įprastą žiemos dieną vairuotojų, kuriems reikia padėti užvesti automobilį, sulaukiama vos 2-3. Draudikai neabejoja, kad visą šią savaitę kas rytą maždaug trys dešimtys vairuotojų prašys tokios pagalbos, dar daugiau jų naudosis kaimynų ar taksistų paslaugomis, dideliais tempais auga akumuliatorių ir kitų šaltai žiemai būtinų prekių pardavimai.

Draudikai pataria net ir įpusėjus žiemai, bet nesitraukiant šaltam arktiniam orui, rengiantis kelionei dar kartą įsitikinti, kad automobilio akumuliatorius tinkamas naudoti, „nenusėdęs“, jo galiojimo laikas – nesibaigiantis, o naudojami skysčiai ir degalai yra skirti žiemos sezonui – neužšąlantys. Svarbu nelaikyti apytuščio kuro bako, atnaujinti aušinimo skysčio atsargas, naudoti geresnės kokybės sintetinę alyvą, o spyneles ir tarpines sutepti specialiu skysčiu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją