Pagal naująją tvarką už važiavimą be nors vieno TP valstybinio numerio, arba jei numeris pritvirtintas nestandartinėje vietoje, vairuotojai bus baudžiami 5 tūkst. rublių (apie 437 Lt) bauda arba neteks teisės vairuoti transporto priemonę nuo 1 iki 3 mėnesių.

Tokios pačios nuobaudos galios ir tiems, kurie numerį apvynios lipnia juosta, naudos šviesą atspindinčias plėveles ar tokius pat rėmelius.

Rusijos pareigūnai teigia, kad vairuotojai, kurie įvairias būdais stengiasi slėpti savo TP valstybinius numerius ir padaryti juos kuo sunkiau užfiksuojamus radarams ar policijos pareigūnams, iš anksto planuoja pažeidinėti kelių eismo taisykles. Paprastiems vairuotojams niekada nekyla minčių netradiciškai naudoti savo numerių.

„Betmenomobiliai“ populiarėja

Šiuo metu rinkoje netgi atsirado specialūs numerio rėmeliai su „užuolaidėlėmis“, kurios yra valdomos iš salono. Taip pat galima įsigyti rėmelius, kurie persiverčia ir taip pat paslepia numerį. Esmė šio laikiklio yra ta, kad jame yra mechanizmas, kuris bet kada vairuotojui panorėjus perverčia numerius ir jų nesimato. Tokie automobilio patobulinimai kainuoja apie 12 000 rublių (apie 1050 Lt).

Taip pat aiškiai apibrėžta ir sugriežtinta elgsenos tvarka avarijų atveju. Vairuotojai, patekę į eismo įvykį, privalo sustoti iš karto. Jei vairuotojas sustos už daugiau nei 100 m jam grės 1000 rublių (87 Lt) bauda. Vairuotojai taip pat praras teises jei įvykus avarijai nesustos ir išvažiuos arba atsisakys pildyti avarijos dokumentus.