Įvykį nufilmavęs vairuotojas važiuodamas sostinės Valakampių tiltu pastebėjo ant turėklų krašto sėdintį žmogų. Vairuotojo ir jo keleivių reakcija buvo žaibiška – į įvykį iškviestos gelbėjimo tarnybos, kurios ėmėsi gelbėjimo operacijos. To, kad operacija buvo sklandi, pasakyti negalima, mat gelbėtojai turėjo kovoti su Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidėjais.

Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vedėjas Ramūnas Matonis DELFI pasakojo, kad neretai, smalsumo vedami vairuotojai ir kiti eismo dalyviai ne tik trukdo dirbti tarnyboms, bet ir prisiverda košės.

„Pamatę eismo įvykį vairuotojai dažnai sumažina greitį ne tik dėl to, kad saugiai apvažiuotų kliūtį, bet ir tam, kad pamatytų kas įvyko. Jie kartais pristabdo, užsižiopso ir netgi sukelia dar vieną eismo įvykį, taip dar labiau apsunkindami eismo sąlygas ir sudarydami didesnes spūstis“, – aiškino R. Matonis.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Julija Samorokovskaja antrino kolegai sakydama, kad vaizdo įraše užfiksuoti vairuotojai visų pirma pažeidė KET. Mat numatyta, kad sustoti ir stovėti ant viadukų ir tiltų ar po jais yra draudžiama. Be to, taip sustoję vairuotojai, anot pareigūnės, trukdė tarnybų darbuotojams sklandžiai atlikti savo darbą.

„Policijos automobiliai dažniausiai yra lengvieji, o greitosios medicinos pagalbos ir ugniagesių – didesni, todėl jiems reikia daugiau vietos norint apsisukti. Šone sustojęs automobilis ar bet koks kitas trukdis gaišina gelbėtojų laiką“, – pasakojo pareigūnė.

Policijos atstovai taip pat pastebėjo, kad esant poreikiui ir galimybėms pareigūnai avarijos ar kito įvykio vietą aptveria, tačiau net jei „Stop“ juostos nematyti, tai nereiškia, kad galima prieiti ar privažiuoti arčiau.

„Tokiais atvejais dažniausiai visuomenės pagalbos nereikia, todėl svarbiausia, kad smalsumo vedini žmonės atsitrauktų, o jei noro stebėti įvykius nugalėti nepavyksta, juos stebėtų atokiau, netrukdydami pareigūnų ir kitų gelbėtojų darbo“, – sakė R. Matonis.

Pagalbos telefonai:
Psichologinės pagalbos tarnyba Telefono numeris Darbo laikas
Jaunimo linija Budi savanoriai konsultantai 8 800 28888 I-VII, visą parą
Vaikų linija Budi savanoriai konsultantai, profesionalai 116 111 I-VII, 11:00 - 23:00
Linija Doverija (rusų kalba paaugliams ir jaunimui) Emocinę paramą teikia: savanoriai moksleiviai 8 800 77277 II–VI, 16.00 - 20.00
Pagalbos moterims linija Pagalbą teikia: savanoriai ir psichikos sveikatos profesionalai 8 800 66366 I-VII, visą parą
Vilties linija Pagalbą teikia: savanoriai ir psichikos sveikatos specialistai 116 123 I-VII, visą parą
Krizių įveikimo centras Konsultacijos teikiamos per Skype arba atvykus į Krizių įveikimo centrą (Antakalnio g. 97, Vilnius, http://www.krizesiveikimas.lt) 8 640 51555 I-V 16.00–20.00, VI 12.00–16.00
Skambučius į visas linijas apmoka SADM iš Valstybės biudžeto lėšų.
„Sidabrinė linija“ – draugystės pokalbiai, emocinė ir informacinė pagalba vyresnio amžiaus žmonėms. Budi profesionalūs konsultantai 8 80080020 www.sidabrinelinija.lt pasikalbekime@sidabrinelinija.lt I-V 8.00-22.00, VI-VII 11.00-19.00
Emocinė parama internetu
„Vaikų linija“ Registruotis ir rašyti svetainėje: http://www.vaikulinija.lt Atsako per 36val.
„Jaunimo linija“ Registruotis ir rašyti svetainėje: https://jaunimolinija.lt/lt/pagalba/pagalba-pokalbiais-internetu/ Pokalbiai internetu (angl.chat) Kasdien nuo 18 iki 24 val. Emocinė parama elektroniniais laiškais "Jaunimo linijoje" neteikiama
„Vilties linija“ Rašyti svetainėje: http://paklausk.kpsc.lt/contact.php arba vilties.linija@gmail.com Atsako per 3 darbo dienas
„Pagalbos moterims linija“ Rašyti el. paštu: pagalba@moteriai.lt Atsako per 3 darbo dienas
Psichologinės konsultacijos Rašyti el. paštu: psyvirtual@psyvirtual.lt.Daugiau informacijos svetainėje: http://www.psyvirtual.lt Atsako per 2 darbo dienas
Pagalba nusižudžiusių artimiesiems Rašyti el. paštu: laukiam@artimiems.lt Atsako per 2-3 darbo dienas
Krizių įveikimo centre (Antakalnio g. 97, Vilnius, www.krizesiveikimas.lt) budi psichikos sveikatos specialistai, su kuriais galite pasikonsultuoti atėję arba per Messenger ar Skype be išankstinės registracijos ir nemokamai. Į budinčius psichologus bus galima kreiptis darbo dienomis 16-20 val., šeštadieniais 12-16 val. Visa papildoma informacija – puslapyje www.krizesiveikimas.lt. Pagalba nusižudžiusių artimiesiems: savitarpio pagalbos grupė, dažniausiai užduodami klausimai, literatūra ir kita naudinga informacija puslapyje artimiems.lt Vaikų ir paauglių krizių intervencijjos skyrius. Veikia visą parą. (8-5) 275 75 64.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)