Miesto Ryšių su visuomene skyriaus vyr. specialistas Arnoldas Bukelis DELFI pranešė, kad remonto darbus atliekantys 3 rangovai nori kompleksiškai priduodi atliktus darbus.

Šiuo metu dar baigiamas kloti Veiverių įkalnės asfaltas, kitoje tilto pusėje, Karaliaus Mindaugo prospekte, tvarkomos vandentiekio trasos. Per šią savaitę dar ketinama kabinti kelio ženklus, sutvarkyti aplinką ir pilnai pabaigti visi darbus.

Kauno savivaldybės atstovai atsiprašo Kauno vairuotojų dėl užsitęsusių remonto darbų ir žada, kad tiltas per Nemuną bus atidarytas ateinantį pirmadienį, liepos 29 dieną.

Vairuotojai piktinosi

Tilto uždarymas ypač daug nepatogumų sukėlė Aleksoto gyventojams, kurių kelionės į miesto centrą ir kitus rajonus tapo daug ilgesnės. Aleksotiškiams teko naudotis už 3 km esančiu Čiurlionio tiltu. Dėl ilgiau nei mėnesį truksiančios rekonstrukcijos darbų labiau apkrauti tapo Europos prospektas ir Č. Radzinausko tiltas per Nemuną.

Patekimas į po į Aleksotą vedančiu tiltu esančias H. Ir O. Minkovskių bei Užnemunės gatves taip pat buvo apribotas, nes šiuo laikotarpiu buvo atnaujinama ir uždaryta dalis Veiverių gatvės.

Tinkamiausias laikas remontui – vasara

Kelininkai vienu metu ėmėsi net trijų darbų: remontuoja tiltą, atnaujina prietilčio transporto mazgo važiuojamąją dalį bei Veiverių gatvės įkalnę.

„Šiuos darbus anksčiau ar vėliau vis tiek reikės padaryti. Geriausia tai daryti vasaros viduryje, kai daugiausiai žmonių atostogauja ir eismas mieste būna pats mažiausias. Nepatogumų uždarius tiltą ir jo prieigas tikrai bus. Bet tik tokiu būdu viską galime padaryti per 4 savaites. Jei remonto metu leistume automobiliams važiuoti tiltu, darbai užsitęstų iki rudens“, - prieš rekonstrukcijos pradžią ir tilto uždarymą yra sakęs Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Paulius Keras.

Atnaujins tiltą

Darbų metu atnaujinti Vytauto Didžiojo tilto turėklai, išvalyti deformaciniai pjūviai. Pėsčiųjų zonoje ir važiuojamojoje dalyje sutvarkyti įtrūkiai. Dėmesio sulaukė ir į tiltą vedanti Veiverių gatvė. Įkalnėje kelininkai tvirtino gatvės pagrindus bei paklojo naują asfaltbetonio dangą.

Kompleksinį transporto mazgo atnaujinimą vykdo net trys rangovai: tilto prieigose – bendrovė „Autokausta“ , Veiverių gatvę atnaujins – bendrovė „Kauno keliai“, o Vytauto Didžiojo tiltą remontuos bendrovė „Kauno tiltai“.

Kaip važiuoja viešasis transportas?

6-ojo, 6-ojo A, 42-ojo ir 18-ojo maršrutų autobusai dėl uždaryto Aleksoto tilto nuo antradienio nestoja Muzikinio teatro bei Karaliaus Mindaugo prospekto stotelėse – kauniečiai autobusų turės laukti S. Daukanto g. stotelėje. Pasikeitusius viešojo transporto tvarkaraščius galima rasti http://www.stops.lt/kaunas/

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)