„Regitros“ Alytaus filialo vadovas Jurgis Valiūnas patvirtino, kad norint laikyti praktinio vairavimo egzaminą Alytuje gali tekti palūkėti apie mėnesį. Tačiau jis teigė, kad tokios eilės yra visoje šalyje.

„Regitroje“ pirmumas registruotis praktiniam vairavimo egzaminui yra suteikiamas asmenims, kurie egzaminą laiko pirmą kartą. Tiems, kurie jo neišlaikė, tenka laukti eilėje. Tokia sistema yra todėl, kad egzamino neišlaikęs asmuo turi padaryti išvadas, šiek tiek pasimokyti. Baigęs vairavimo mokyklą jis gauna pažymėjimą ir stiprinti įgūdžius papildomai gali su šeimos nariu“, – kalbėjo J. Valiūnas.

Jis pastebėjo, kad laikančiųjų egzaminus žmonių skaičius yra padidėjęs. „Regitroje“ kiekvienam egzaminui yra skiriama valanda laiko, jis yra filmuojamas. „Regitros“ darbuotojas per dieną gali egzaminuoti septynis kartus. Todėl esant dideliam žmonių skaičiui ir susidaro eilės.

J. Valiūnas teigė, kad žmogus neatvykęs į praktinio vairavimo egzamino laikymą praranda teisę jį laikyti mažiausiai mėnesiui. „Buvo toks metas, kai į egzaminus neatvykdavo apie 20 procentų užsiregistravusių, tai galite įsivaizduoti, koks buvo mūsų darbo našumas. Įvedus naują tvarką, neatvykimas į praktikos egzaminą sumažėjo iki 3-4 procentų“, – teigė J. Valiūnas.

Lietuvos automobilininkų sąjungos prezidentas, Alytaus autoklubo direktorius Rimvydas Anusauskas paklaustas, ar netenka sulaukti mokinių nusiskundimų dėl eilių istemos „Regitroje“ norint laikyti egzaminą, teigė, kad problema yra žinoma ir ją Alytaus autoklubo vairavimo mokykla sprendžia labai paprastai.

Siekiant, kad mokinys savo įgytų įgūdžių nepamirštų, jis yra užregistruojamas laikyti egzaminą „Regitroje“ iš anksto. Tokiu būdu, tik baigęs vairavimo mokyklą ir gavęs baigimo pažymėjimą mokinys turi teisę laikyti egzaminą iš karto, jam nereikia laukti eilėje kelias savaites ar mėnesį.