„Neteisingai prisegti saugos diržai negarantuoja optimalios apsaugos, – tvirtina „Renault“ vairavimo mokyklos direktorius Zbigniewas Weselis. – Jei vaikas dėvi, pavyzdžiui, storą žieminę striukę, eismo įvykio metu ji susispaudžia ir dėl to saugos diržas krūtinės srityje yra nepakankamai įtemptas. Tai gali lemti rimtus sužeidimus.“

Lietuvos kelių policijos tarnybos duomenimis, 2010 m. nutiko 780 eismo įvykių, kurių metu nukentėjo vaikai: 17 jų žuvo, 834 buvo sužeisti.

Teisingo saugos diržų prisegimo taisyklės galioja visiems vaikams nepriklausomai nuo jų amžiaus, taip pat ir kūdikiams. Vaikų kombinezonai dažnai yra pasiūti iš vandens nepraleidžiančio slidaus audinio, kuris gali padidinti vaiko išslydimo iš saugos kėdutės riziką, jei saugos diržai nėra pakankamai įtempti.

Tačiau teisingai prisegti ir įtempti saugos diržai ant žieminių drabužių gali sukelti šiokį tokį diskomfortą vaikui, o kartu ir automobilio vairuotojui.

„Geriausias sprendimas – nurengti vaiko striukę, ypač ilgose kelionėse, tada pasodinti vaiką į saugos kėdutę, prisegti jį ir, pavyzdžiui, užkloti mažąjį keleivį su antklode, kol temperatūra automobilyje pasidarys komfortabili“, – pataria „Renault“ vairavimo mokyklos instruktoriai.

Pasitikrinkite ar teisingai prisegate savo vaiką saugos kėdutėje:

1. Apvilkite vaiką kasdienine žiemine striuke.
2. Pasodinkite jį į kėdutę, prisekite ir iki reikiamo lygio įtempkite saugos diržus.
3. Iškelkite vaiką iš kėdutės nereguliuodami saugos diržų ilgio.
4. Nuvilkite vaiko striukę ir vėl pasodinkite į kėdutę nereguliuodami saugos diržų ilgio.
5. Jei raktikaulio lygyje galite po saugos diržu pakišti daugiau negu du pirštus, turėtumėte labiau įtempti saugos diržus arba nevežti vaiko, aprengto storais žieminiais drabužiais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją