Kas trečias vairuotojas šią žiemą dėl šalčių jau turėjo problemų su automobiliais, rodo Autogidas.lt vairuotojų apklausos rezultatai. Daugiausia problemų kilo per pastarąsias dvi savaites, dažniausia problema – neužsivedantis automobilis. Vairuotojai labiausiai skundžiasi dėl akumuliatorių, nekokybiškų degalų, užšalusių durelių, langų, spynelių ar variklio gedimų.

Susidūrę su problemomis, dauguma apklausoje dalyvavusių vairuotojų teigia, kad su sunkumais bando susidoroti patys. Vidutiniškai kas ketvirtas respondentas prašo šeimos nario ar kaimyno pagalbos, du iš dešimties palieka transporto priemonę stovėti kieme ir į reikiamą vietą vyksta viešuoju transportu ar kitais būdais. Respondentai teigia, kad nėra linkę prašyti nepažįstamų asmenų pagalbos, nes šie padėti sutinka nenoriai.

Netgi 54 proc. apklausos dalyvių pastebi, kad lietuviai nenori sustoti ir padėti nepažįstamiems vairuotojams, kai šiems nutinka su transporto priemone susijusių nesklandumų. Beveik 40 proc. respondentų įsitikinę, kad lietuviai padeda tik tuomet, kai yra akivaizdžiai stabdomi arba itin prašomi. Vairuotojų, kurie manytų, kad lietuviai vairuotojai padeda nepažįstamiems asmenims, nėra netgi dešimtadalio – tik 9 proc. apklausos dalyvių teigia, kad tautiečiai noriai padeda kelyje nepažįstamiesiems. Tiesa, respondentai vyrai pripažįsta, kad mažiau abejonių sustoti ir padėti kyla tuomet, jei pagalbos reikia moteriai – dailiosios lyties atstovėms vairuotojai dažniau pasiūlo pagalbą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)