„Sausio 1 d. turėjo įsigalioti nuostata, kad vairuotojai, kurie prieš dvejus metus gavo vairavimo teisę, turėtų gauti nuolatinius pažymėjimus prieš tai praėję papildomus mokymus. Tačiau atsitiko taip, kad Susisiekimo ministerija neorganizavo tų mokymų ir tam, kad tie vairuotojai nenukentėtų, siūloma atidėti įsigaliojimą iki liepos 1 d. tam, kad naujoji Vyriausybė šitą klausimą dar kartą pasvarstytų ir įvertintų“, – pristatydamas projektą sakė Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijos narys Julius Sabatauskas.

Šiuo metu galiojančiame įstatyme įtvirtinta nuostata, kad pradedantiesiems vairuotojams (neturintiems 2 m. vairavimo stažo) išduodami laikini vairuotojo pažymėjimai, kurie keičiami į 10 m. galiojančius vairuotojo pažymėjimus tik užbaigus papildomus vairuotojų mokymus praktinio vairuotojų mokymo centruose.

Kadangi tokie mokymai dar nėra rengiami, nepriėmus teikiamo teisės akto, gali susidaryti situacija, kai pradedantiesiems vairuotojams išduodami laikini vairuotojo pažymėjimai negalės būti keičiami į 10 m. galiojančius vairuotojo pažymėjimus.

Už projektą po pateikimo balsavo 72, prieš – 1, susilaikė 5 Seimo nariai.

Pagrindiniu šio klausimo svarstyme paskirtas Teisės ir teisėtvarkos komitetas, numatoma svarstymo plenariniame posėdyje data – gruodžio 13 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)