„Bene dažniausiai dabar sulaukiame klausimo, ko reikia, kad vairuotojai galėtų atsiskaityti šiuo būdu. Jie domisi, ar už stovėjimą SMS gali sumokėti naudodamiesi programėlėmis, ar nepraras pinigų, jei už paslaugą sumokės, kai statyti galima nemokamai. „Bitės Išmaniųjų mokykloje“ parodome kaip naudotis lipdukais ir programėlėmis arba tiesiog telefonu atsakome į visus jiems rūpimus klausimus“, – pasakoja „Bitė Lietuva“ generalinis direktorius Chrisas Robbinsas.

Norint už stovėjimą atsiskaityti SMS, vairuotojui pakanka turėti mobilųjį ir ant priekinio automobilio lango užklijuoti specialų operatoriaus lipduką. „Bitėje“ jis išduodamas nemokamai. Išmaniųjų telefonų savininkai gali įsidiegti programėlę, kuri automatiškai sugeneruoja ir išsiunčia reikiamą SMS.

Vairuotojui tereikia pažymėti stovėjimo zoną ir trukmę

Ch. Robbinso teigimu, sumokėjusieji už automobilio stovėjimą SMS vėlai vakare ar savaitgalį, kai statyti galima nemokamai, savo pinigų nepraras, leidimas stovėti persikels į kitą dieną. „Tokiais atvejais apmokėtas laikas perkeliamas į kitą dieną. Naktį sumokėjus už vietą mašinai dviems valandoms, jos bus pradėtos skaičiuoti tik ryte“, – teigia „Bitės“ vadovas.

Dažnai vairuotojai klausia, ar lipdukas nepažeis stiklo, jei vėliau norėsis jį pakeisti. „Mūsų išduodami lipdukai nusilupa lengvai ir vairuotojams nepatogumų nesukelia“, – tvirtina Ch. Robbinsas.

Vilniaus savivaldybės duomenimis, per pastaruosius trejus metus už automobilių statymą Vilniuje apmokant SMS surenkamos rinkliavos suma išaugo beveik 50 procentų. Šiemet 35 proc. visų rinkliavų už stovėjimą Vilniuje buvo surinktos SMS.

Liepą iš visų Lietuvoje už automobilio stovėjimą SMS apmokėjusių „Bitės“ klientų 70 proc. buvo iš Vilniaus. Penktadalis apmokėjimų atlikti Kaune, beveik 10 proc. – Klaipėdoje ir beveik 2 proc. – Šiauliuose ir Trakuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)