Kelių saugumo draudimo institutas palygino savo testų duomenis su mirtingumo įrašais, surinktais Amerikos Nacionalinės kelių saugumo administracijos. Ji nustatė, kad asmenys, vairuojantys automobilius, kuriuos ji įvertino kaip „saugius“ per savo susidūrimų tyrimus, turėjo 70 proc. mažesnę tikimybę mirti kelyje nei tie vairuotojai, kurių automobilių saugumas buvo įvertintas prastai.

„Tai buvo mūsų pirmas įvertinimas, kaip mūsų reitingai, pradėti rinkti nuo 2003-ųjų, sutampa su tikrais avarijų duomenimis. O skaičiai patvirtino, kad tai yra reikšmingi reitingai“, – sakė Davidas Zuby, grupės tyrimų padalinio vadovas.

Pasak šio instituto atstovų, Jungtinėse Valstijose 2009 m. šoninio susidūrimo avarijose žuvusių skaičius sudarė net 27 proc. visų žūčių lengvuosiuose automobiliuose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją