Apie Ozo gatvėje sutrikusį viešojo transoporto eismą ir į kalną nebeužvažiuojančius autobusus „Delfi“ pranešė skaitytojai. Pasak jų, nors sniego sluoksnis kol kas tikrai nedidelis, gatvėse išties slidu, o tą rodo ir pavažiuoti nebegalintis viešasis transportas.

„Nebeužvažiuoja į kalną. Vairuotojas paleido žmones ir visi eina pėsčiomis“, – stebėjosi redakcijai parašęs vilnietis.

Apie galimus nukrypimus nuo grafiko ir sutrikusį viešojo transporto judėjimą pranešė ir Vilniaus savivaldybės įmonė „Susisiekimo paslaugos“. Anot įmonės atstovų, apie slidesnius ruožus prašoma informuoti Vilniaus gatves prižiūrinčią „Grindą“, o nesant būtinam reikalui geriausia niekur nevykti.

Dar viena „Delfi“ skaitytoja informavo, kad slidu net ir pagrindinėse miesto gatvėse, tokiose kaip Geležinio Vilko, nors ir matosi, kad neseniai kelininkai šią atkarpą valė.

„Eismas juda vėžlio greičiu“, – pasakojo moteris.

Apie sudėtingas eismo sąlygas pranešama ir kituose keliuose. Pavyzdžiui, skundžiasi vairuotojai, jog Vilkpėdės kalnas tapo nebeįveikiamas sunkiasvoriui transportui, ten jau stovi užsitrigęs vilkikas ir formuojasi spūstis.

Keblu ir kelyje Vilnius-Kaunas, kadangi čia, nors ir sniego sluoksnis nestoras, slidu ir reikėtų rinktis saugų, ne leistiną greitį.

Pasipylė avarijos

Slidi danga, greitis ir per mažas atstumas tokiomis oro sąlygomis lemia, kad neilgai trunka, kol pasipila nedidelės techninės avarijos. Ketvirtadienio rytas netapo išimtimi: vairuotojai suskubo dalytis informacija apie eismo įvykius sostinės gatvėse.

Vien Vilniaus Vakarinio aplinkkelio pradžioje įvykę du eismo įvykiai, dar vienas netoliese esančioje Talino gatvėje.

Eismo įvykiai sunkina pravažiavimą Ozo, Kareivių, Kalvarijų, Baltupio gatvėse. Automobiliai susidūrę ir Kavoliuko, Linkmenų, Maironio, Vilkpėdės, Sukilėlių gatvėse.

Kaip skelbia BNS, dėl snygio ir provėžotų kelių ketvirtadienio rytą Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas sulaukė keliasdešimties pranešimų apie avarijas.

Pranešimai pareigūnams pasipylė nuo 6 val. ryto, žmonės nenukentėjo.

Kaip BNS sakė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Julija Samorokovskaja, įvykių būta įvairių – nuo autobusų susidūrimo iki smūgių į medžius.

„Vilniuje, Kalvarijų gatvėje ryte susidūrė du autobusai, bet džiugi žinia, kad niekas nenukentėjo. Vakariniame aplinkkelyje 8.41 val. susidūrė trys automobiliai, o kelyje Vilnius-Panevėžys nuo kelio nuvažiavo „Ford“ automobilis“, – vardijo atstovė.

Policija sulaukė pranešimų apie automobilius, atsitrenkusius į kelio ženklus, šaligatvio bortelius, kelio atitvarus.

9.48 val. Žirmūnuose automobilis susidūrė su troleibusu. Talino gatvėje nuo kelio nuslydo automobilis, o Nemenčinėje dėl slidžios kelio dangos mašina atsidūrė griovyje.

Apie 10.16 val. gautas pranešimas, kad Naujojoje Vilniuje „Opel Astra“ atsitrenkė ir nulaužė medį.

Nors snygis kai kuriose vietovėse jau aprimo, pranešimų policija vis dar gauna. Anot atstovės, nors eismo sąlygos nuvalius kelius gerėja, tačiau greičiausiai išliks sudėtingos, nes popietę pranešami kritu
liai.

Žada ir plikledį, ir pūgą

Sudėtingiausios eismo sąlygos dėl snygio rytinėje šalies dalyje bei Vilniaus, Trakų, Pakruojo ir Akmenės rajonuose. Čia valstybinės reikšmės kelių ruožai padengti pažliugusio arba šlapio sniego sluoksniu, vietomis susiformavęs plikledis.

Raseinių, Molėtų ir Trakų rajonuose puraus sniego sluoksnis vietomis siekia iki 10 cm. Vakariniuose šalies rajonuose eismo sąlygas sunkina šlapdriba.

AB „Kelių priežiūra“ slidžius ir apsnigtus kelių ruožus valo ir barsto, tačiau vairuotojų prašo atsižvelgti į kelio dangos būklę ir meteorologines sąlygas bei rinktis saugų, o ne maksimaliai leistiną greitį.

Mažesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai didžiojoje šalies dalyje išlieka provėžoti, aplediję, kai kur padengti pažliugusio ar prispausto sniego sluoksniu.

Kelmės, Šiaulių ir Kupiškio rajonuose lijundra, pietvakarių ir šiaurės vakarų Lietuvoje sniegas, vietomis pereinanti į šlapdribą, kitur kritulių nėra. Oro temperatūra nuo 1 laipsnio šalčio iki 3 laipsnių šilumos.

Dieną eismo sąlygas sunkins plikledis, snygis, pustymas. Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis dieną snigs, vietomis numatoma lijundra, plikledis, trumpa pūga.

Daug kur pustys. Vakarų, šiaurės vakarų vėjo gūsiai daug kur sieks 15–20 m/s, vakariniame šalies pakraštyje iki 25 m/s. Aukščiausia oro temperatūra nuo 1 laipsnio šalčio iki 3 laipsnių šilumos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)