Gyvūnų saugumu automobiliuos susirūpinę japonai pradėjo bandymus, siekdami maksimaliai apsaugoti šeimos augintinius avarijos metu. Juk ne paslaptis, kad nors rinkoje ir yra nemažai gyvūnam skirtų dirželių ir pavadėlių, skirtų kelionėms automobiliu, tačiau niekas iki šiol rimtai nesusimąstė, kaip apsaugoti pervežamus gyvūnus eismo įvykio metu.

„Subaru“ gamintojas pradėjo remti nepelno siekiančio fondo „Center For Pet Safty“ saugumo tyrimus, kurie atliekami su gyvūnų manekenais. Pasak įmonės atstovų, nors žmonių saugumą automobiliuose apibrėžia daugybė įstatymų, kol kas nėra jokių teisinių reikalavimų, kokios priemonės turi būti taikomos pervežamiems gyvūnams.

Tyrimo metu buvo paskaičiuota, kad per metus amerikiečiai gyvūnų priežiūros priemonėms kasmet išleidžia įspūdingą 55,5 milijardus JAV dolerių sumą.

Taip pat buvo nustatyta, kad nors dauguma gyvūnams skirtų tvirtinimų automobiliuose yra tinkami, siekiant ,kad jie netrukdytų vairuojant, tačiau tvirtinimų atsparumas yra nepakankamas ir gyvūnų neapsaugo eismo įvykio metu.

Bandymams naudojami 11 Kg sveriančio terjero, 45 Kg sveriančio borderkolio ir 35 Kg auksaspalvio retriverio manekenai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)