Neseniai automobilio turguje ieškojusi Kristina susidūrė su šia situacija, kai policininkams teko įrodinėti, jog išmano nuo liepos 1 d. pasikeitusius įstatymus. Ji tvirtina, kad šios žinios nemaloniai nustebino ją sustabdžiusius pareigūnus.

„Nuo liepos 1 dienos pasikeitė daug įstatymų registruojant automobilius, taip pat keitėsi ir reikalavimai prekybinių numerių naudojimui bei leidimų jiems naudoti pildymui. Tiems, kas prekybinius numerius buvo gavę iki liepos 1dienos, taisyklės nesikeitė ir liko ta pati vienos dienos leidimo forma dalyvauti eisme. Tačiau sklinda kalbos, kad policija dėl to stabdo ir baudžia vairuotojus. Aišku, nė vienam nebuvo išrašyta oficiali bauda, nes žmonės, nežinodami savo teisių, atskaičiuoja nuo 50 iki 500 Lt ir viskas tuo pasibaigia“, – DELFI pasakojo vairuotoja.

Ji šią savaitę bandė vieną Kauno turguje parduodamą automobilį, turėjusį prekybinius numerius. Važiuojant Garažų gatve ji prasilenkė su policijos ekipažu. BMW markės pareigūnų automobilis apsisuko ir atsekė vairuotoją iki turgaus.

„Pareigūnai man neprisistatė, iškart pareikalavo dokumentų. Vos tik padaviau dokumentus, pradėjo gąsdinti, kad netinka leidimo numeriams forma, ji turi būti pildyta internete ir atspausdinta, o ne ranka rašyta. Sako: jums gresia bauda nuo 1000 iki 2000 litų! Kadangi buvau pasidomėjusi naujais įstatymais, savo teises žinau. Pareigūnai suskubo skambinti neva savo vadui, kuris neva pasakė, kad gali mane bausti. Aš jiems aiškinu savo tiesą, o jie man savo. Sako, kad „Regitra“ pati nežino kaip kas. Sakau: kaip gali „Regitra“ nežinoti reikalavimų, kuriuos pati parašo? Perspėjau, kad tuoj pati paskambinsiu į „Regitrą“, įjungsiu garsiakalbį ir paklausysim, ką jie sakys. O pareigūnai nelaukę, kol paskambinsiu, skubiai atidavė dokumentus ir pasišalino. Matytumėt jų veidus, galvojau, kad sprogs iš pykčio, nepavyko jiems šį karta pasipelnyti“, – nemalonų incidentą prisiminė Kristina.

DELFI primena, kad pagal šiuo metu galiojančius įstatymus, laikinieji numerio ženklai išduodami su VĮ „Regitra“ sutartis sudariusiems prekybininkams ir yra skirti ne ilgiau kaip vieną parą ženklinti neįregistruotas (dalyvauti Lietuvos Respublikos viešajame eisme leidimo neturinčias) prekybininkų parduodamas transporto priemones, kuriomis važiuojama į jų pardavimo, parodymo, komplektavimo, techninės priežiūros, atitikties įvertinimo, registravimo vietą arba kuriomis atliekamas parodomasis (bandomasis) važiavimas.

Laikinaisiais numerio ženklais paženklintos transporto priemonės negali būti naudojamos komerciniais (kroviniams ar keleiviams vežti) ar asmeniniais tikslais. Transporto priemonės ženklinamos tik galiojančiais laikinaisiais numerio ženklais ir gali dalyvauti viešajame eisme tik Lietuvoje ir tik važiuojant jose prekybininkui arba prekybininko (juridinio asmens) darbuotojui, kurie užtikrina, kad laikinaisiais numerio ženklais paženklinta transporto priemonė dalyvautų eisme laikantis apraše nustatytų reikalavimų. Prekybininkas negali parduoti ar kitaip perleisti laikinųjų numerio ženklų kitiems asmenims.

Laikinieji numerio ženklai galioja ne ilgiau kaip dvejus metus, juose nurodomas galiojimo terminas. Svarbu ir tai, kad iki liepos 1 d. išduoti laikinieji valstybinio numerio ženklai galioja iki 2014 m. gruodžio 31 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (91)