Per 11 šių metų mėnesių Vilniuje žuvo 3, sužeisti 134 automobilių keleiviai. Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos pareigūnai primena, kad transporto priemonių vairuotojai ir keleiviai privalo laikytis Kelių eismo taisyklių (KET) reikalavimų:

(KET 202 p.) Važiuojant transporto priemone su įrengtais saugos diržais, būtina juos užsisegti. Jeigu autobuse įrengti saugos diržai, priešais kiekvieną sėdynę, ant sėdynės arba šalia jos matomoje vietoje gali būti pavaizduotas informacinis ženklas ,,Užsisek saugos diržą“. Nesant šio informacinio ženklo, autobuso vairuotojas, prieš pradėdamas važiuoti, privalo žodžiu informuoti keleivius apie reikalavimą naudotis saugos diržais.

(KET 202(1)) Saugos diržas privalo būti užsegtas juosiant jį per petį ir per juosmenį arba kaip numatė transporto priemonės gamintojas.

(KET 60 p.) Važiuodami motorine transporto priemone su įrengtais saugos diržais, keleiviai privalo būti užsisegę saugos diržus, o važiuodami motociklu, keturračiu motociklu, lengvuoju keturračiu motociklu ar mopedu, – užsidėję ir (ar) užsisegę motociklininko šalmus.

Vairuotojai privalo pasirūpinti, kad mažamečiai vaikai keliautų saugiai. Kelių eismo taisyklės (KET 204 p.) įpareigoja jaunesnius kaip 12 metų, žemesnius kaip 150 cm vaikus vežti ant priekinės lengvojo automobilio, autobuso sėdynės ar krovininio automobilio kabinoje tik specialiose jų ūgiui ir svoriui pritaikytose sėdynėse. Vežamus ant galinės automobilio sėdynės trijų metų ir vyresnius vaikus leidžiama prisegti saugos diržu, skirtu suaugusiems, arba naudoti kitas prisegimo sistemas (KET 206 p.).

Jaunesnius kaip trijų metų vaikus leidžiama vežti ant galinės automobilio sėdynės tik specialiose jų ūgiui ir svoriui pritaikytose sėdynėse (KET 207 p.). Reikėtų nepamiršti, kad draudžiama ant priekinės motorinės transporto priemonės sėdynės vežti vaiką specialioje jo ūgiui ir svoriui pritaikytoje sėdynėje, kurios atlošas atsuktas į priekinį motorinės transporto priemonės stiklą, jeigu priekinė sėdynė apsaugota saugos pagalve. Ši nuostata netaikoma jeigu priekinės saugos pagalvės veikimo mechanizmas yra išjungtas (KET 205 p.).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)