Policija primena, kad visi automobiliu keliaujantys eismo dalyviai privalo užsisegti saugos diržus. Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 134 straipsnio (naudojimosi saugos diržais, taip pat motociklininko šalmais tvarkos pažeidimas) 1 dalyje numatyta, kad naudojimosi saugos diržais, taip pat motociklininko šalmais tvarkos pažeidimas – užtraukia vairuotojams ir (ar) keleiviams baudą nuo vieno šimto iki dviejų šimtų litų. O tiems, kurie jau ne pirmą kartą baudžiami už minėtą pažeidimą, bauda nuo dviejų šimtų iki trijų šimtų litų arba teisės vairuoti transporto priemonės atėmimą vienam mėnesiui. Praėjusiais metais už minėto straipsnio pažeidimą buvo nubausta 312 pažeidėjų.

Policija primena vairuotojams ir keleiviams, kad Kelių eismo taisyklių ignoravimas priveda prie skaudžių pasekmių. Praėjusiais metais Švenčionių rajone žuvo 4 žmonės, buvo sužeista 11 keleivių

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją