Policija sulaukia daug gyventojų skundų dėl neleistinose vietose pastatytų automobilių. Miegamųjų miesto rajonų gyventojams kelia nepasitenkinimą ant šaligatvių, vejos, vaikų žaidimo aikštelėse pastatyti automobiliai. Pavasarį, tirpstant sniegui, važinėdami ar statydami automobilius ant žaliųjų vejų, vairuotojai ypatingai jas žaloja. Transporto priemonių eismui yra skirta ne veja, o kelias.

Šią savaitę policijos kontrolės priemonės prasidėjo. Vilniaus miesto gyventojai ir svečiai įspėjami, kad eismui trukdančios transporto priemonės, yra ir bus priverstinai nuvežamos. Visiems pažeidėjams taikomos administracinio poveikio priemones.

Atkreipiamas dėmesys, kad trukdymas eismui yra ne tik trukdymas transporto priemonių –automobilių, dviračių – bet ir pėsčiųjų eismui. Automobilių vairuotojai turėtų būti supratingesni, palikdami automobilį ant šaligatvio pagalvoti ar tai nesukelia grėsmės pėsčiųjų saugumui – dėl užstatyto šaligatvio jie dažnai būna priversti eiti automobilių eismui skirta kelio dalimi.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos pareigūnai nuolat kontroliuoja kaip transporto priemonių vairuotojai laikos Kelių eismo taisyklėse (KET) nustatytos automobilių statymo tvarkos. Neleistinoje vietoje pastatyta transporto priemonė nufotografuojama, Kelių eismo taisykles pažeidęs asmuo kviečiamas į Vilniaus aps. vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybą, taikomos administracinio poveikio priemonės.

Už Kelių eismo taisyklėse numatytus transporto priemonių sustojimo ir stovėjimo tvarkos pažeidimus atsakomybė numatyta LR ATPK 124(1) str.

2 p. Kelio ženklų ar ženklinimo nesilaikymas, taip pat vairuotojų pareigų pėstiesiems, išskyrus šio straipsnio pirmojoje dalyje nurodytas pareigas, nevykdymas, važiavimas šaligatviu, veja ar pėsčiųjų (dviračių) taku, Kelių eismo taisyklėse nustatytos įspėjamųjų signalų naudojimo tvarkos pažeidimas, draudimo vairuotojams naudotis mobiliojo ryšio priemonėmis, kai jomis naudojamasi rankomis (išskyrus atvejus, kai stovinčios transporto priemonės variklis išjungtas), nesilaikymas, vairuotojų apsisukimas pėsčiųjų perėjose, tuneliuose, ant tiltų, estakadų, viadukų ir po jais, tolimųjų šviesų neperjungimas į artimąsias šviesas tamsoje, likus iki atvažiuojančios priešpriešiais transporto priemonės mažiau kaip 150 metrų, važiavimo automagistralėse, taip pat žmonių vežimo taisyklių pažeidimas – užtraukia baudą vairuotojams nuo vieno šimto iki trijų šimtų litų.

3 p. Kelio ženklų ar ženklinimo, draudžiančių transporto priemonėms sustoti, stovėti, nesilaikymas, stovėjimas ant šaligatvio, kai nėra tai leidžiančių kelio ženklų, stovėjimas ant vejos, pėsčiųjų (dviračių) tako, stovėjimas vietoje, kurioje gali stovėti tik skiriamuoju ženklu „Neįgalusis“ arba neįgaliųjų asmenų automobilių statymo kortele pažymėtos transporto priemonės, stovėjimas tuneliuose, ant tiltų, viadukų ir po jais, pėsčiųjų perėjose ir arčiau kaip 5 metrai prieš jas, kitose vietose, kur tai trukdo transporto ar pėsčiųjų eismui, važiavimo ar stovėjimo tvarkos gyvenamosiose zonose ir kiemuose pažeidimas – užtraukia baudą vairuotojams nuo vieno šimto iki trijų šimtų litų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (94)