Poros metų senumo „Passate“ sumontuota garso ir vaizdo įrašymo technika, kuri fiksuoja viską, kas vyksta automobilyje – tiek priekyje, tiek gale.

Taip pat panašius į vaizdo įrašymo kameras prietaisus galima išvysti prie priekinio ir prie galinio automobilio lango. Tai - „ProVida ANP“ sistema.

Šie prietaisai automatiškai fiksuoja visus pravažiuojančių automobilių valstybinius numerius – tiek važiuojančių priekyje, tiek gale. Užfiksavus numerius sistema juos patikrina policijos duomenų bazėje – jei gaunama informacija, kad automobilis nėra apdraustas privalomuoju draudimu ar fiksuoja kitus pažeidimus – apie tai informacija pasirodo automobilyje sumontuotame ekrane.

„ProVida ANP“ sistema fiksuoja, ar automobilis apdraustas, ar yra atlikta techninė apžiūra, ar mašina nėra vogta ir kitus pažeidimus.

Kauno apskrityje iš viso yra trys „ProVida ANP“ sistema „apginkluoti“ tarnybiniai policijos automobiliai.

Lietuvoje balandžio 6-ąją minima Saugaus eismo diena. Šią dieną, kaip ir visą balandžio mėnesį, ypatingas policijos dėmesys skiriamas visiems eismo dalyviams – nuo jauniausio iki vyriausio, nuo pėsčiojo iki vairuotojo.

Šiemet Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos pareigūnai Kauno gyventojus ir svečius šeštadienį kvietė į renginį „Aš saugus, nes žinau“, kuriame buvo pristatytos policijos transporto priemonės – automobilis ir motociklas, dalijami atšvaitai, vykdomos kitos akcijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (198)