Pradedantieji vairuotojai jiems išduotą dvejus metus galiojantį vairuotojo pažymėjimą nuo liepos 1 dienos turės teisę pakeisti į dešimt metų galiojantį dokumentą, nebaigę papildomo vairuotojų mokymo, jeigu nepažeidė kelių eismo taisyklių reikalavimų, už kuriuos įstatymuose numatytas papildomas mokymas. Prašymą išduoti nuolatinį vairuotojo pažymėjimo galima pateikti tik pasibaigus laikinojo galiojimui. Dėl to jaunieji vairuotojai buvo susirūpinę, kad kol bus gaminamas nuolatinis pažymėjimas, jie negalės vairuoti.

Tačiau, kaip užtikrina policijos generalinio komisaro pavaduotojas Renatas Požėla, vairuotojai, keičiantys laikinus vairuotojo pažymėjimus į nuolatinius, pažymėjimų keitimo metu nepraranda vairavimo teisės.

„Mūsų kolegos, dirbantys keliuose, bus įpareigoti, kad, kai asmuo vairuoja transporto priemonę, neturėdamas su savimi galiojančio dokumento, tačiau yra duomenys, kad ta teisė jam neatimta, o asmuo yra tiesiog padavęs dokumentus pasikeitimui, tokiam asmeniui nebūtų taikomos nuobaudos. Iš savo pusės mes kažkokių didelių problemų nematome“, – sako R. Požėla.

Tuo metu jaunieji vairuotojai, nusižengę kelių eismo taisyklėms, norėdami neprarasti vairavimo teisės, per vienerius metus nuo padaryto pažeidimo privalės baigti papildomus mokymus.