Vieną praėjusios savaitės parą greičio matuokliai neturėjo jokios tolerancijos greičio viršijimui, fiksuodami ir menkiausią pažeidimą. Kelių policijos Administracinės veiklos ir eismo priežiūros skyriaus viršininkas Dainius Šalomskas „Žinių radijui“ sakė, kad akcija pavyko, o vairuotojai įsiklausė į policijos žinią.

„Tikrai vairuotojai įsiklausė į mūsų žinią, kad bus matuojamas greitis, nebus tolerancijos ir iš tikro pastebimai lėčiau važiavo gatvėmis ir sekė savo spidometro parodymus. (...) Šita bandomoji priemonė mums pavyko, ją reikėtų kartoti ne kasmet, o kas mėnesį ar kas du mėnesius ir taip palaipsniui pratinti vairuotojus prie tolerancijos (greičio viršijimui – red.) nebuvimo“, – laidoje „Žvilgsnis“ sakė D. Šalomskas.

Pasak jo, per tą parą, kada greičio matuokliai neturėjo tolerancijos greičio viršijimui, nebuvo užfiksuotas nė vienas žuvęs kelyje.

„Kai visi vienu metu panašiu greičiu važiuoja, tikrai nekyla noras labai viršyti greitį ir juos lenkti, atrodyti išsišokėliu, o ir kitų vairuotojų reakcija būna nekokia“, – pažymėjo D. Šalomskas.

Laida „Žvilgsnis“ transliuojama darbo dienomis 11.05 val.