„Gal kas nors matėte?“, „Rasti ir palikti ant pievos prie ženklo“ – tokių ir panašių pranešimų po lietaus socialinio tinklo „Facebook“ grupėse, skirtose vairuojantiems, buvo itin daug. Vieni tik parvažiavę į namus aptiko, kad grįžo be valstybinio ženklo numerių, kiti gi apie tai, kad kažką pametė, sužinojo tik pamatę savo numerius socialiniuose tinkluose.

Ką daryti radus numerį?

Šalies transporto registrą valdo ir valstybinio numerio ženklus išduoda valstybės įmonė „Regitra“. Šios įmonės atstovai paaiškino, kaip reikėtų elgtis, jeigu suradote pamestą numerio ženklo plokštelę.

Vienas iš variantų: ją reikėtų pristatyti į „Regitros“ padalinį, o šios darbuotojai susisieks su savininku ir pamestą numerio ženklą jam grąžins. Pabrėžiama, kad „Regitra“ savininką informuos telefonu, o jeigu toks nėra nurodytas – raštu per tris darbo dienas.

Antrasis variantas – perduoti rastą numerį policijos pareigūnams, kurie lengvai atras, kam šis priklauso, arba perduos numerius „Regitrai“.

Svarbu žinoti, kad tokius valstybinio numerio ženklus „Regitra“ saugo mėnesį, išskyrus tuos atvejus, kai vietoje pamesto numerio ženklo plokštelės yra išduota nauja, arba numeriai visiškai susidėvėję.

Jeigu savininkas neatsiranda, tuomet „Regitra“ plokšteles sunaikina.

Ką daryti pametus numerį?

Pabrėžiama, kad eisme dalyvauti gali tik tos transporto priemonės, kurių valstybinio numerio ženklai tinkamai pritvirtinti ir gerai matomi. Pavyzdžiui, negalima važinėti užsikišus numerių už priekinio stiklo, be to, automobiliai privalo turėti abu, ne vieną, numerio ženklus.

Tad pametus numerį reikėtų tučtuojau kreiptis į „Regitrą“. Pastaroji gali išduoti numerio plokštelės dublikatą, tačiau į „Regitros“ padalinį reikės atvykti ne tik su asmens tapatybės dokumentu, bet ir automobilio registracijos liudijimu bei neprarasta numerių plokštele.

Pabrėžtina tai, kad jeigu numerio ženklas nebeatitiks dabar naudojamo standarto, bus keičiama ne tik pamesta, bet ir likusi plokštelė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)