Komisijos nariai kalnelio įrengimui kol kas nepritarė, tačiau gyventojams turi kitų žinių.

Gyventojai pageidavo, kad greičio mažinimo kalnelis būtų įrengtas ant pėsčiųjų perėjos, kuri yra ties Sudvajų g. 18 namu, netoli sankryžos.

„Nesenai ten buvo eismo įvykis ir žuvo motociklininkas. Mūsų vaikai vaikšto į mokyklą per tą perėją. Dėl mūsų vaikų ir kitų žmonių saugumo norėtume, kad ten padarytumėte kalniuką“, – argumentus nurodė alytiškiai.

Jie atkreipė dėmesį ir į tai, kad toje vietoje automobiliai važinėja viršydami greitį, lenkia vienas kitą.

Sunerimę gyventojai kreipėsi ne tik į Alytaus miesto savivaldybės Saugaus eismo komisiją, bet tą pačią problemą išdėstė ir savivaldybės internetiniame puslapyje, skiltyje „Praneškite apie problemą“.

Rengia platesnį projektą

Saugaus eismo komisija gyventojų prašymą nagrinėjo penktadienį. Kaip informavo komisijos pirmininkė Palmira Raškauskienė, artimiausiu metu planuojama rengti Sudvajų gatvės rekonstrukcijos projektą, kuriame bus išdėstyta, kas minėtoje gatvėje pasikeis, bus tvarkoma, kokios papildomos eismo saugumo priemonės įdiegtos.

„Tad kol kas įrengti greičio mažinimo kalnelį nėra tikslinga. Jis savaime problemos neišspręs. Įgyvendinant projektą, atliekant rekonstrukciją, toje gatvėje ir taip daug kas keisis, gali pakisti ir perėjos vieta. Tad reikia žiūrėti į visumą“, – kalbėjo P. Raškauskienė.

Rugsėjo mėnesį visose su Sudvajų gatve besiribojančiose sankryžose bus atliekami automobilių srautų tyrimai. Pagal gautus duomenis, bus sprendžiama, kokių priemonių imtis, kur būtų pravartu įrengti žiedines sankryžas.

„Nuo visų nelaimių apsisaugoti negalime, tačiau ruošiant projektą, bus numatomos priemonės, kurios turėtų užtikrinti saugumą, patogumą vairuotojams ir pėstiesiems“, – sakė P. Raškauskienė.