Joje dalyvaujantys pareigūnai ant specialiomis spalvomis nudažyto ir policijos skiriamaisiais ženklais pažymėto automobilio galo, dešinėje pusėje priklijavo lipdukus „Aš neimu kyšio“. Automobilis, kuriuo patruliuojant buvo išaiškintas bandymo papirkti policijos pareigūnus atvejis, kai dėl šio fakto bus pradedamas ikiteisminis tyrimas, ant automobilio dešinės pusės galinių keleivio durelių stiklo viršutinės dalies, iš vidaus paženklins lipduku „Pagautas siūlant kyšį“.

Dažniausiai pažeidėjai pareigūnams kyšius siūlo norėdami išvengti atsakomybės už įvairius Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimus.

Nuo 2012 metų pradžios Vilniaus aps. VPK Trakų r. PK buvo pradėti 9 ikiteisminiai tyrimai pagal Lietuvos Respublikos Baudžiamojo Kodekso 227 str.(Papirkimas). 2011 metais už tokį pat laikotarpį (nuo metų pradžios iki birželio 11 dienos) buvo pradėti 4 ikiteisminiai tyrimai.

Akcija „Aš neimu kyšio“ yra neterminuota. Lipdukais „Aš neimu kyšio" buvo paženklinta 10 Trakų policijos komisariato automobilių, penki jų – patrulių ir penki Prevencijos poskyrio apylinkės tyrėjų automobiliai. Tikimasi, kad ši pilietinė akcija skatins pažeidėjus susimastyti ir susilaikyti nuo bandymų siūlyti kyšį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)