„Ši nauja iniciatyva – mūsų bendrovės vykdomų saugumo keliuose projektų tęsinys, visų pirma skirtas mokiniams. Rugsėjį eismo intensyvumas pasiekia piką, nes į mokyklas grįžta vaikai. Mums rūpi, kaip vaikai moka elgtis pavojingose gatvėse. Šis pėsčiųjų egzaminas – proga pasitikrinti žinias, prisiminti taisykles, sužinoti, kaip saugiai elgtis vienoje ar kitoje situacijoje. Tikimės, kad moksleiviai aktyviai dalyvaus ir noriai spręs egzamino užduotis, juolab kad gudriausiųjų laukia jaunimo mėgstami prizai – mp3 grotuvai“, - sako Aurelija Kazlauskienė, AB „Lietuvos draudimas“ strategijos, klientų ir marketingo departamento direktorė.

Nacionalinio pėsčiųjų egzamino užduotis galės spręsti visi, užsukę į naujienų portalą DELFI egzamino dieną nuo 9 iki 21 val., ir užsiregistravę. Teste bus pateikta 30 vairavimo mokymo profesionalų parengtų klausimų, dalis jų – su iliustracijomis. Visi klausimai parinkti taip, kad atspindėtų dažniausiai pasitaikančias ir pavojingiausias situacijas pėstiesiems, dviratininkams, mopedų vairuotojams.

Lietuvos kelių policijos tarnybos duomenimis, pernai rugsėjo mėnesį iš 32 eismo įvykių, kuriuose nukentėjo pėstieji vaikai, net 12 įvyko dėl pačių vaikų neatsargumo. 2010 m. skaičiai panašūs - 39 proc. eismo įvykių, kuriuose nukentėjo pėstieji vaikai, sukėlė patys nepilnamečiai.

Šiemet per pirmąjį pusmetį jau užregistruoti 283 eismo įvykiai, kuriuose nukentėjo nepilnamečiai. Trečdalis nelaimių įvyko dėl vaikų neatsargumo, per kurį neišvengta ir skaudžių nelaimių – žuvo 2 vaikai.

Projekto organizatoriai tikisi, kad ir tėvai, ir mokytojai paskatins vaikus prisiminti kelių eismo taisykles ir atsakyti į testo klausimus. Iš vieno IP adreso į Nacionalinio pėsčiųjų egzamino klausimus galima atsakyti ne daugiau nei 20 kartų, tačiau kiekvienas gali spręsti egzaminą ir nesivaržydamas dėl prizų, o tiesiog norėdamas pasitikrinti savo žinias.

Dešimt geriausiųjų mokyklinio amžiaus vaikų (nuo 6 iki 19 m.) bus apdovanoti specialiais prizais – „Apple Shuffle“ MP3 grotuvais.

Saugumo iniciatyvų tęsinys

Nacionalinis pėsčiųjų egzaminas yra kitų „Lietuvos draudimo“ organizuojamų saugumo keliuose iniciatyvų tęsinys. Siekiant ugdyti vairavimo kultūrą ir skatinti saugumą keliuose „Lietuvos draudimas“ jau trečius metus iš eilės pavasarį organizuoja Nacionalinį kelių eismo taisyklių egzaminą, kurio metu tikrinamos teorinės kelių eismo taisyklių žinios. Per trejus metus šis egzaminas tapo tradiciniu žinių pasitikrinimo renginiu.

„Visi norintys gauti vairuotojo pažymėjimą pirmiausia privalo išlaikyti teorijos egzaminą. Tuo metu kelių eismo taisyklės iškalamos mintinai, o vėliau žinios išblėsta, kinta ir Kelių eismo taisyklės“, – sako A. Kazlauskienė.

Kasmet susidomėjimas Nacionaliniu KET egzaminu auga: pavasarį jame savo jėgas išbandė, dėl prizų varžėsi ar tiesiog norėjo pasitikrinti savo žinias daugiau nei 12 000 dalyvių.

Kasmet „Lietuvos draudimas“ į mokyklas grįžtančius vaikus pasitinka rūpindamasis jų saugumu keliuose. Visą rugsėjo mėnesį mokyklinio amžiaus vaikai visoje Lietuvoje apdraudžiami nelaimingų atsitikimų draudimu 10 tūkstančių litų suma.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)