Tauragėje, sankryža Gedimino gatvėje ties „Maximos“ prekybos centre pėstiesiems lyg užkeikta. Nors šioje vietoje eismas reguliuojamas šviesoforais, pėstieji jų tarsi nemato. Tiesa, kertantieji Gedimino gatvę, kur eismas intensyvus, susipranta, kad reikia palaukti žalio signalo, lūkuriuoja jo ir eidami per J.Tumo-Vaižganto gatvę, ties Policijos komisariatu. Tačiau antrapus gatvės pėstieji įsiveda savas taisykles. Retas kuris prekybos centro „Maxima“ pusėje sustoja prie šviesoforo, dažniausiai paeina keletą metrų pirmyn ir kerta J.Tumo-Vaižganto gatvę neleistinoje vietoje. Atsiranda ir tokių, kurie eina pėsčiųjų perėja šviesoforu reguliuojamoje sankryžoje, bet... degant raudonam šviesoforo signalui.

„O kodėl turėčiau laukti to žalio? Mašinų juk nėra. Suprantu, kad reikia laukti ten, kur eismas intensyvus, dvipusis ir matomumas prastas. Bet čia juk viskas kitaip: eismas šia gatve nuo Stoties gatvės – vienpusis. Tad, jeigu visoje gatvėje automobilių nematyti, ko laukti?“, – retoriškai teiravosi ir piktinosi ne vienas tauragiškis.

Tauragės kelių policijos viršininkas Kęstutis Lukošius sako, kad pėstieji privalo laikytis Kelių eismo taisyklių (KET), kaip ir visi kiti eismo dalyviai. Tuo labiau, kad pėstieji yra pažeidžiamiausia eismo dalyvių grandis, o šviesoforais reguliuojamos sankryžos įrengtos jų pačių saugumui užtikrinti.

„Nelabai suprantu tokio klausimo ir tokių replikų. Argi sunku pastovėti pusantros minutės? Juk sveikata, asmens saugumas kelyje turi būti svarbiausia, – svarstė pareigūnas. – Žinoma, galima sugalvoti išimčių, rasti priemonių, bet ar tikrai to reikia? Žmogus artėjančio automobilio gali ir nepastebėti ar būti tikras, kad mašinų nėra ir išeiti į gatvę neįsitikinęs savo saugumu. Tokių situacijų kelyje pasitaiko, ir labai dažnai. Kai po tragiškai pasibaigusio įvykio apklausiame žmones, dažnai tenka išgirsti frazę „automobilis atsirado iš nežinia kur“. Todėl manau, kad ir šiuo atveju tauragiškiai turėtų tik džiaugtis, kad Gedimino ir J.Tumo-Vaižganto gatvių sankryža reguliuojama šviesoforu. Nuo to eismas tik saugesnis.“