Papildyta 19.58 val. Važiuojantiems Vilniuje, informuoja DELFI skaitytoja, siūloma vengti Tūkstantmečio ir Gariūnų gatvių. Šioje vietoje į kalnus nebeužkyla vilkikai, todėl susiformavusi milžiniška spūstis ir automobiliai vos juda.

Papildyta 19.11 val. Sudėtinga padėtis susiklostė ir prie prekybos centro „Panorama“. Ten, nuo T. Narbuto gatvės pusės sukant į kairę, prekybos centro link, „Peugeot“ susidūrė su druskos barstytuvu ir užvėrė vienintelę posūkiui į kairę skirtą eismo juostą.

Panašu, kad grūstys sostinėje lengvai neišsisklaidys. Skelbiama, kad į didžiausias Vilniaus įkalnes nebeužvažiuoja nei vilkikai, nei viešasis transportas.

Rimčiausia situacija, praneša DELFI skaitytojai, yra Ozo gatvėje, važiuojant nuo prekybos centro „Ozas“ į prekybos centras „Akropolis“ pusę. Neužkylantys į kalną vilkikai užtvėrė vieną eismo juostą.

Apie virtinę avarijų praneša ir kauniečiai. Aplink miestą esančiuose keliuose netrūksta nuo kelio nuslydusių automobilių, taip pat – ir vilkikų.

Apie pakelėse ne vieną ratais aukštyn gulėjusį automobilį pranešama ir magistralėje, važiuojant nuo Babtų į Kauno pusę.

Magistralėse eismo sąlygos blogos

DELFI redakciją pasiekė skaitytojų žinutės, kad eismo sąlygos blogos ne tik Vilniuje, tačiau ir visoje Lietuvoje.

„Ties Kaunu magistralė visiškai stovi, niekas nejuda“, – skundės viena skaitytoja.

Jai pritarė ir vyras, pasakojęs, kad greitkeliu nuo Vilniaus iki Kauno važiuojama vos 50-70 km/val. greičiu.

„Tik atrodo, kad sniego vos truputis. Pusto ir kelias labai slidus, automobiliai sunkiai stoja“, – perspėjo jis.

Apie tai, kad sukibimo koeficientas blogas magistralėje A1 (Vilnius-Kaunas-Klaipėda), praneša ir Eismo priežiūros centras. Pasak šio centro pateikiamų duomenų, nuo pat Vilniaus iki Šilalės rajone prasidedančios greitkelio atkarpos, sukibimas su danga prastas, eismo sąlygos sudėtingos, todėl važiuoti dera ypač atsargiai ir laikytis saugaus atstumo, nedaryti staigių manevrų.

Toks pats perspėjimas galioja ir važiuojantiems A2 (Vilnius-Ukmergė-Panevėžys) magistrale. Čia sukibimo su danga koeficientas blogas nuo pat sostinės iki Panevėžio, visoje atkarpoje.

Pasipylė avarijos

„Abi juostos „užkištos“, „jei greitai nesusitars, bus spūstis“, „dvi avarijos – formuojasi kamštis“ – tokie pranešimai penktadienį popiet pasipylė vairuotojams skirtose grupėse feisbuke.

Eismo stebėjimo sistema sostinėje tuo metu buvo užfiksavusi bent 13 smulkių techninių avarijų, o viename jų nukentėjo ir žmonės.

Ne vienas pranešė ir apie tai, kad gatvės – labai slidžios ir paragino vairuoti atidžiau bei laikytis saugaus atstumo nuo esančių priešais.

Snygis bei pasipylusios avarijos sukėlė ir chaosą Vilniaus gatvėse. Ganėtinai anksti užsikišo pagrindinės miesto arterijos: Kareivių, Ozo, Geležinio Vilko gatvės.

Grūstis užfiksuota ir Savanorių prospekte, kemšasi Pilaitės prospektas, eismas sustojęs Konstitucijos prospekte ir Kalvarijų gatvėje. Stovėti kamštyje teks ir važiuojantiems Olandų gatve, taip pat – Eišiškių plentu.

Prognozuojama, kad spūstys tęsis bent jau iki 19 valandos, tad neapsisprendžiantiems, ar verta dabar judėti iš darbų į namus, reikėtų dar kiek luktelėti, arba važiuoti mažesnėmis, aplinkinėmis, gatvėmis.

Sostinės gatves prižiūrinti „Grinda“ informavo, kad visu pajėgumu dirba nuo 13.30 val. Pranešti apie slidžius ar nenuvalytus ruožus galima telefonu 1355.

Slidu ne tik mieste

Tačiau vairuoti atsargiai reikia ne tik sostinės vairuotojams. Eismo informacijos centras pranešė, kad dėl snygio keliai visoje Lietuvoje provėžoti, padengti plonu sniego sluoksniu bei slidūs.

„Vairuotojų prašome atsižvelgti į sąlygas ir neskubėti, laikytis saugaus atstumo kelyje. Atidiems reikia būti ir mažesnio eismo intensyvumo keliuose, kurie išlieka padengti prispausto sniego sluoksniu ir slidūs“ – praneša valstybės įmonė „Kelių priežiūra“.

Pasitikrinti, kokios eismo sąlygos kelyje, kuriuo važiuosite, galite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (229)