„Praėjusių metų patirtis rodo, kad per Jonines įvyksta daugiau incidentų, kai nukenčia savas ir svetimas turtas: televizoriai, telefonai, kompiuteriai. Nuostolius turtui lemia du veiksniai: pačių žmonių neatsargumas susibūrimų metu arba piktavališkas elgesys“, – pastebi „Lietuvos draudimo“ Žalų departamento direktorius Artūras Juodeikis.

Bendrovės duomenimis, pernai birželio 24 dieną užregistruotų turto žalų skaičius beveik 3 kartus viršijo įprastos dienos vidurkį. Nagrinėjant klientų žalų aplinkybes matyti, kad dalis nuostolių patiriama dėl paprasčiausio neatsargumo ar išsiblaškymo.

Dalį nuostolių per praėjusių metų Jonines lėmė ir piktavališki veiksmai, kai turtas buvo sugadintas kilus konfliktui ar kitomis aplinkybėmis, pavyzdžiui, šventės dieną daugiau negu įprastai buvo fiksuojama ir atvejų, kai apibraižomi arba kitaip suniokojami svetimi automobiliai.

Nors šventės dieną daugiausiai nutinka turto žalų, nevertėtų atsipalaiduoti ir kelyje. Bendrovės statistika rodo, kad šventės išvakarėse ir pačią Joninių dieną transporto žalų fiksuojama mažiau, lyginant su įprastomis dienomis.

„Tačiau kitą dieną po šventės incidentų keliuose skaičius staigiai išaugo“, – nagrinėdamas praėjusių metų duomenis pastebi A. Juodeikis. Pernai birželio 25 dieną užregistruotos net 143 transporto žalos – beveik dvigubai daugiau negu birželio 24-ąją.

Todėl draudimo ekspertas ragina vairuotojus po Joninių atkreipti dėmesį į eismo sąlygas, elgtis atsakingai, neskubėti.

„Neviršyti leistino greičio ir laikytis saugaus atstumo nuo kitos transporto priemonės“, – dvi pagrindines taisykles kelyje primena A. Juodeikis.

Anot draudimo eksperto, vien šių dviejų taisyklių laikymasis gali padėti išvengti didelės dalies eismo įvykių ne tik švenčių metu, bet ir kasdien.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)