Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas informuoja, kad gruodžio 23 d. Lietuvos Aukščiausiojo Teismo išplėstinė teisėjų kolegija iš dalies tenkino Kelių policijos valdybos prašymą dėl bylos atnaujinimo 2013 m. birželį A. Mickevičiaus g. 26, Vilniuje, įvykusio eismo įvykio byloje.

Teisingumą vykdanti institucija, išanalizavusi Kelių eismo taisyklėse įtvirtintas eismo įvykio deklaracijos surašymo teisėtumo sąlygas, konstatavo, kad eismo įvykio deklaraciją su eismo įvykiu susiję eismo dalyviai turi užpildyti nedelsiant ir eismo įvykio vietoje.

Išplėstinė teisėjų kolegija nurodė, kad teisiškai eismo įvykio deklaracijos surašymą atidėti vėlesniam laikui nėra galimybės: po su eismo įvykiu susijusių asmenų, tarp jų ir nukentėjusiųjų, paieškos, tarimosi su jais ir ne eismo įvykio vietoje. Nesant eismo įvykio vietoje nukentėjusiojo asmens nėra ir būtinos eismo įvykio deklaracijos surašymo sąlygos – su eismo įvykiu susijusių asmenų susitarimo dėl eismo įvykio aplinkybių. Tokiais atvejais (kai eismo įvykio vietoje nėra nukentėjusiojo asmens) eismo dalyvis netenka teisės į eismo įvykio deklaracijos surašymą ir privalo nedelsdamas apie eismo įvykį pranešti policijai.

Sek svarbiausias automobilių pasaulio naujienas: nuo naujo „Bugatti" modelio iki KET pasikeitimų. Nestabdyk – prisijunk prie DELFI Auto draugų „Facebook“!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)