Poilsiautojai skuba į policiją

„Per šiek tiek daugiau nei savaitę užfiksuota 140 fotonuotraukų su pažeidėjais. Nuo ilgojo savaitgalio, liepos 6-osios, iki dabar vos spėjame apdoroti fiksuotus pažeidimus“, – aiškino Neringos policijos komisariato viršininkas Sigitas Šveikauskas.

Poilsiautojai, vengdami mokėti 5 litų už valandą automobilio stovėjimo rinkliavą, gudrauja ir mašinas stengiasi palikti įvairiausiose miesto gatvelėse.

Tačiau mašinų stovėjimą draudžiančių ženklų nepaisantys atvykėliai netrukus randa pranešimus apie padarytą pažeidimą ir žingsniuoja į policijos komisariatą.

Nepaiso kelio ženklų

„Ateina žmonės ir atsiprašinėja. Tačiau nieko negalime pakeisti, jiems gresia baudos. Jei žmogus nusižengia pirmą kartą, jam surašomas protokolas ir skiriama 50 litų bauda“, – tikino S.Šveikauskas.

Antrą kartą už tą patį nusižengimą baudžiamas vairuotojas jau turi sumokėti nuo 100 iki 300 litų baudą.

Policijos pareigūnai perspėja, kad gyvenamųjų namų kiemuose esančios automobilių stovėjimo aikštelės skirtos vietos gyventojų transportui.

„Poilsiautojai turėtų laikytis tokios tvarkos: atvykę ir išsikrovę savo daiktus prie nuomojamų patalpų, mašinas jie turėtų pastatyti stovėjimo aikštelėse ir jas ten laikyti visą poilsiavimo laiką“, – priminė komisariato viršininkas.

Panaikino rinkliavą

Įmonės „Neringos komunalininkas“ direktoriaus pavaduotojas Artūras Vaičiūnas tikino, kad šiemet rinkliava yra panaikinta Juodkrantėje prie jūros esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje.

„Aikštelėje prie centrinio paplūdimio anksčiau už valandą buvo renkamas vieno lito mokestis. Tačiau nusprendėme, kad mokestį reikia panaikinti, nėra tikslinga čia rinkti rinkliavą“, – aiškino A.Vaičiūnas.

Neringos mieste yra 6 mokamos aikštelės, kur rinkliava renkama nuo 7 iki 21 val.

„Per naktį automobilius galima laikyti nemokamai. Preiloje ir Pervalkoje automobilių stovėjimas yra neapmokestinamas“, – tikino A.Vaičiūnas.

Įmonės „Neringos komunalininkas“ duomenimis, už automobilių stovėjimą surinkta 134 tūkst. litų.

Per 6 šių metų mėnesius vietinės rinkliavos už įvažiavimą į Neringą yra surinkta 1,022 mln. litų. Per metus Neringoje apsilanko daugiau nei 400 tūkst. turistų, kurie naudojasi Neringos infrastruktūra, tad šios lėšos naudojamos jai gerinti ir atnaujinti.

Mašinų stovėjimo įkainiai

Įmonės „Neringos komunalininkas“ stovėjimo aikštelėje paros įkainis:

Lengvasis automobilis – 12 Lt.

Mikroautobusas – 20 Lt.

Autobusas – 30 Lt.

Namelis ant ratų – 40 Lt.

Automobilis su priekaba – 50 Lt.

Vienos valandos įkainis:

Lengvasis automobilis – 2 Lt.

Mikroautobusas – 3 Lt.

Autobusas – 5 Lt.

Motociklas – 1,5 Lt.

Namelis ant ratų – 5 Lt.

Aikštelėje prie savivaldybės: 1 val. – 5 Lt.

Aikštelėje prie uosto krantinės: 1 val. – 3 Lt.

Aikštelėje ant kalno Taikos gatvėje: 1 val. lengvajam automobiliui – 3 Lt, autobusui – 6 Lt.

Aikštelė Nidoje prie jūros ties šiauriniu pliažu: 1 val. lengviesiems automobiliams – 1 Lt, autobusui – 3 Lt.

Aikštelė Juodkrantėje prie „Raganų kalno“: 1 val. lengviesiems automobiliams – 3 Lt.

Aikštelė Juodkrantėje prie centrinio paplūdimio: nuo šių metų automobilių stovėjimas – nemokamas.