Penktus metus iš eilės egzaminą organizuojanti didžiausia šalies ne gyvybės draudimo bendrovė „Lietuvos draudimas“ praneša, kad šiais metais daugiau dėmesio skirs patikrinti, ar dalyviai žino kultūringo vairavimo taisykles, o egzaminą savivaldybėse ir draudimo biuruose laikysiantiems dalyviams padovanos nemokamą techninę pagalbą kelyje vieneriems metams.

„Daugelis vairuotojų dar ruošdamiesi vairavimo egzaminui susipažįsta su tuo, kad keliuose eismas ir vairuotojų elgesys turi būti grindžiamas tarpusavio supratimu ir pagarba. Tačiau nepaisant to, kad vairuotojai būna įsitikinę, jog vairuoja laikydamiesi taisyklių, kiti eismo dalyviai dėl staigių manevrų, posūkių nerodymo ar važiavimo prilipus prie kito automobilio galo patiria neigiamas emocijas. Todėl šiemet kviečiame gyventojus Nacionaliniame kelių eismo taisyklių egzamine pasitikrinti žinias ir kartu prisiminti mandagaus ir kultūringo vairavimo būdus, kurie, tikime, atneš pozityvių vairuotojų elgsenos kelyje pokyčių“, – sako egzamino iniciatoriaus, ne gyvybės draudimo rinkos lyderio „Lietuvos draudimo“ Gyventojų turto draudimo vadovas Andrius Gimbickas.

Pasak jo, šiais metais bendrovė apdovanos visus dalyvius, kurie ateis egzaminą laikyti gyvai – visi jie gaus nemokamą techninę pagalbą kelyje vieneriems metams. „Jei Jūsų automobilis suges kelyje, reikės pakeisti ratą, pristatyti kuro atsargų, avariniu būdu atidaryti automobilio dureles ar pateksite į autoįvykį, po kurio negalėsite naudotis automobiliu, galėsite pasinaudoti nemokama „Lietuvos draudimo“ pagalba kelyje“, – pridūrė A. Gimbickas.

Laikyti egzaminą gali visi norintys, dalyvavimas jame nemokamas ir laisvas. KET žinių patikrinimas Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje vyks miestų savivaldybėse, jų posėdžių salėse. Panevėžyje ir Šiauliuose egzaminą miestiečiai galės laikyti „Lietuvos draudimo“ patalpose (Respublikos g. 11, Panevėžyje ir Aušros al. 17, Šiauliuose).

KET egzamino nugalėtojais, kaip ir ankstesniais metais bus paskelbti 20 geriausiai užduotis išsprendusių dalyvių: 10 geriausiųjų bus išrinkti iš dalyvavusių miestuose, kiti 10 – iš sprendusių internetu. Visi nugalėtojai bus apdovanoti „Lietuvos draudimo“ įsteigtu pagrindiniu prizu – privalomuoju vairuotojų civilinės atsakomybės draudimu vieneriems metams.

Kaip ir ankstesniais metais, egzamino užduotis parengė UAB A. Bialo vairavimo mokyklos direktorius – vairuotojų mokytojas Aleksandr Bial. Egzamino klausimai sudaryti atsižvelgiant į dažniausias Lietuvos keliuose pasitaikančias avarines situacijas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)