VMS Eismo organizavimo skyrius svarsto įvesti pakeitimus Paupio g. 35 pastato iki Aukštaičių g. Gyventojai buvo klausti, ar jie nori palikti esamą eismo tvarką, ar norėtų, kad minėtoje gatvėje įsigaliotų vienpusis eismas.

„Gyventojų apklausa buvo organizuojama dėl eismo organizavimo Paupio gatvės atkarpoje nuo Krivūlės g. iki Aukštaičių g. Ši atkarpa nuo pat jos išasfaltavimo ir sutvarkymo vienoje gatvės pusėje yra nuolat užstatyta automobiliais, nors ir yra pastatyti ženklai „Stovėti draudžiama“. Dėl to bent kol kas šioje Paupio gatvės dalyje saugiai dvipusis eismas vykti negali”, – anksčiau portalui MadeinVilnius.lt pakomentavo Gabrielius Grubinskas, Vilniaus miesto savivaldybės Ryšių su žiniasklaida specialistas.

Gyventojų apklausa parodė, kad 58,9 proc. vilniečių (238 balsai) norėtų pakeitimų šioje gatvės atkarpoje. Jie balsavo už vienpusio eismo įvedimą. Esamą eismo organizavimo tvarką nori palikti 40,1 proc. apklausoje dalyvavusių žmonių (162 balsai).

Taigi, atsižvelgiant į gyventojų nuomonę, Paupio g. tikriausiai bus įvedamas vienpusis eismas. Tokiu būdu savivaldybė sieks užtikrinti saugų eismą bei sukurs papildomų stovėjimo vietų, kurių šiuo metu vairuotojams trūksta.