Iki sausio 19 d. šalyje nustatyta 8 atvejai, kai pradedantieji vairuotojai vairavo būdami lengvo neblaivumo laipsnio (iki 0,4 prom.). Sausio 1 d. nustatyti 4 atvejai, du iš jų – Tauragės rajone, po vieną – Palangoje ir Biržuose, kiti - sausio 5, 13, 15, 16 dienomis Trakuose, Alytuje, Mažeikių rajone ir Druskininkuose. Tarp vairuotojų – šeši vyrai ir dvi jaunos moterys.

Taip pat išaiškinti du atvejai, kai įkliuvo sunkiasvorių transporto priemonių vairuotojai. Pažeidėjais tapo ir Kėdainių rajone dirbęs taksi vairuotojas bei Marijampolėje žmones pervežančio autobusiuko vairuotojas.

DELFI primena, kad 0 promilių alkoholio koncentracijos riba (vietoje iki šiol buvusių 0,2 prom.) galioja pradedantiesiems vairuotojams, taksi automobilių, mopedų, motociklų, triračių, lengvųjų keturračių, keturračių, galingųjų keturračių, transporto priemonių, kurių didžiausioji leidžiamoji masė didesnė kaip 3,5 t arba kurios turi daugiau kaip 9 sėdimąsias vietas, arba kuriomis vežami pavojingieji kroviniai, vairuotojams.

Pradedantiesiems vairuotojams „pripūtus“ iki 0,4 promilės skiriama 231–289 eurų bauda. Taksi automobilių, mopedų, motociklų, triračių, lengvųjų keturračių, keturračių, galingųjų keturračių, transporto priemonių, kurių didžiausioji leidžiamoji masė didesnė negu 3,5 t arba turinčių daugiau kaip 9 sėdimas vietas, arba vežančių pavojinguosius krovinius, vairavimas, vairuotojams esant neblaiviems, kai nustatomas lengvas neblaivumo laipsnis (daugiau kaip 0 promilių, bet ne daugiau kaip 0,4 promilės), – užtraukia baudą nuo 144 iki 289 eurų.

Per 2014 m. šalyje sulaikyti 12 tūkst. 582 neblaivūs vairuotojai. Policija informuoja, kad eismo dalyvių elgesiui kelyje kontroliuoti ir pažeidimams išaiškinti bei jiems užkardyti ir šiais metais Lietuvos kelių policijos tarnyba nuolat vykdys respublikines prevencines saugaus eismo priemones.

DELFI taip pat primena, kad nuo Naujųjų Lietuvoje įvedus eurą, kitiems vairuotojams baudos už vairavimą išgėrus yra tokios:

- nustačius daugiau kaip 0 promilių, bet ne daugiau kaip 0,4 promilės, bauda siekia 231–289 eurus (500–1000 Lt).

- kai 0,41–1,5 promilės, bauda siekia 289–434 eurus bauda ir 1-1,5 metams atimama teisė vairuoti.

nuo 1,51 iki 2,5 promilės arba daugiau, taip pat vengiant blaivumo patikrinimo arba alkoholio vartojimas po eismo įvykio iki jo aplinkybių nustatymo – bauda siekia nuo 579 iki 869 eurų ir 2-3 metams atimama teisė vairuoti arba skiriamas areštas nuo 10 iki 30 parų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo dvejų iki trejų metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)