RAC fondo užsakytas tyrimas „Jaunų vairuotojų saugumas pradedant vairuoti“ parodė, jog kamerų naudojimas, kurios tėvams leidžia stebėti vairuojančius vaikus, gali sumažinti eismo įvykių skaičių, kuriuose dalyvauja jauni vairuotojai. Užsienio šalyse pradedančiųjų vairuotojų automobiliuose sumontuojamos vadinamosios „juodosios dėžės“, kuriose esantys davikliai fiksuoja G jėgas ir nustato, ar vairuotojo veiksmai nėra pavojingi ir jis vairuoja saugiai.

Šios technologijos naudojimas kartu su vaizdo įrašymo kameromis, anot tyrėjų, yra dar efektyvesnis, mat, kai yra tikimybė, kad informacija iš automobilio bus perduota jų tėvams, jauni vairuotojai vairuoja atsargiau.

Ši technologija suteikia galimybę tėvams nuolat būti kartu su vaiku viename automobilyje. Nors fiziškai tėvų toje transporto priemonėje nėra, kameros leidžia išvengi pavojaus tose situacijose, kur, atrodo, jauni vairuotojai galėtų įgyti įgūdžių, bet dėl jų trūkumo gali sukelti eismo įvykį.

Tyrime teigiama, kad nepaisant to, kad jauni vairuotojai turėtų vairuoti atsargiau, neapdairų jų elgesį prie vairo paskatina išsiblaškymas ir negebėjimas susikoncentruoti.

Specialistai išskyrė, jog dažniausiai jauni vairuotojai pradeda klysti, kai jų dėmesį nuo vairavimo atitraukia mobilusis telefonas ar drauge važiuojantys jauni keleiviai.

Teigiama, kad vaizdo kameros ir tėvų priežiūra tokių klaidų gali padėti išvengti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)