„Vis tiek žmonės čia ėjo, eina ir eis. Ir ne po vieną, o būriais. Tik apmaudu, kad policija baudžia labiausiai paliegusius žmones, į automobilį protokolo surašymui grūda senikes su lazdomis ir apsimeta nematantys tuo metu pro šalį einančių grakščių nepilnamečių“, – dėstė į redakciją paskambinusi Valerija.

Moteris teigė maždaug pusvalandį stebėjusi, kaip keletas policininkų tokią akciją vykdė J.Tumo-Vaižganto gatvėje ties prekybos centru „Maxima“. Tauragiškė patikino, kad toje gatvėje šaligatvis lyg tyčia buvo nuvalytas vienoje pusėje. Tad iš miesto centro grįžtantys Žalgirių mikrorajono gyventojai nori nenori turėjo pereiti gatvę. Eismas čia, kaip žinia, vienpusis. Tad tauragiškė tikina, kad šioje vietoje per gatvę einantys pėstieji nekelia eismo saugumui jokios grėsmės.

„O kodėl mes turėtume vaikščioti ratais? Nėra mašinų ir einame, ko laukti? Žinoma, jeigu būtų intensyvus eismas, paėjėtume iki šviesoforo, bet dabar nėra jokio reikalo. O ir tos policininkų akcijos – kam jos skirtos: policininkų pasipinigavimui? Per tą pusvalandį gatvę perėjo gal 50 žmonių, o protokolus surašė vos trims. Tai kuo kaltesni tie keli pėstieji už kitus? Jeigu bausti, tai reikėtų visus, tą patį pažeidimą padariusius, o ne skriausti vargšą, kuris neįstengs pabėgti. Gal tie 11 eurų buvo paskutiniai seno žmogaus pinigai. Kodėl pėstiesiems netaikomas įspėjimas? Juk pažeidimas toks menkas“, – užvertė klausimais skaitytoja.
Per Tauragės J.Tumo-Vaižganto gatvę ne perėjoje pėstieji eina beveik nuolat

Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus pareigūnai pabrėžia, kad ir toliau skirs ypatingą dėmesį pėstiesiems ir baus kiekvieną, kiek tai įmanoma sukontroliuoti, nusižengusį Kelių eismo taisyklėms (KET).

„Įstatymas nurodo, kad važiuojamosios kelio dalies perėjimas arba ėjimas ja ten, kur draudžiama, užtraukia baudą. Todėl įspėjimas tokiais atvejais, kai pėstieji eina per gatvę neleistinose vietose ar kitaip pažeidžia Kelių eismo taisykles, netaikomas. Jei dėl protokolų surašymo – skirtingais atvejais protokolai gali būti surašomi ir komisariate, atsižvelgiant į situaciją, pavyzdžiui, jei pareigūnai patruliuoja be tarnybinio automobilio, informacija apie asmens duomenis gali būti surašoma ir komisariate“, – aiškino komisariato atstovė spaudai Rūta Janavičiūtė.

Apie pėsčiųjų perėją skaitytojos nurodytoje vietoje, pareigūnų teigimu, negali būti nė kalbos – netoli tos vietos įrengta šviesoforu reguliuojama sankryža. Anot Kelių policijos pareigūnų, skaitytojos argumentas, kad nurodytoje vietoje eismas vienpusis ir todėl pėstieji jokio pavojaus nekelia, – ginčytinas.

„Pėstieji ypač pažeidžiami kelių eismo dalyviai. Jie dažniausiai nukenčia eismo įvykiuose, todėl bet koks gatvės perėjimas neleistinoje vietoje, juolab be atšvaito, gali kainuoti gyvybę. Kelių eismo taisyklės sugalvotos ne tam, kad būtų laužomos, o tam, kad jų būtų laikomasi, todėl labai svarbu, kad gyventojams nekiltų tokių klausimų, kaip šio skambučio autorei“, – sakė policijos atstovė spaudai.