„Įmonė nusipirko lengvąjį automobilį su vokiška registracija. Techninei apžiūrai užsiregistravau be jokių problemų, internetu galima pasirinkti vietą nors ir kitai dienai. Bet visi žinome, kad techninę apžiūrą atlieka privačios bendrovės. O kai pamėginau automobilį užregistruoti registracijai valstybės įmonėje „Regitra“, prasidėjo visas įdomumas“, – pasakojo „Delfi“ skaitytojas iš Vilniaus.

Anot vyro, pamėginus užsiimti vietą transporto priemonės registracijai, pasiūlyta data buvo gegužės 11 diena. Sutrikęs jis pamėgino paskambinti nurodytu informacijos telefonu, tačiau susisiekti nepavyko. Galop iki „Regitros“ specialistų vyras prisibeldė per įmonės feisbuko puslapį.

„Man atrašė, kad registracija galima tik internetu, kur vienintelė data – gegužės 11 d. Bet tai dvi savaitės! Kai pavyko prisiskambinti konsultantei, dar kartą žodžiu man buvo paaiškinta, kad registracija vykdoma nuo gegužės 11 dienos, nes, esą, baigsis karantinas. Nesuprantu, kaip galima įveikti techninę apžiūrą ar įsigyti draudimą, nusiplauti mašiną ar įsipilti benzino ir pan., bet registruoti jį įmanoma tik nuo gegužės 11 d. Gal man reikės palapinę vežtis ir miegoti šalia „Regitros“, kol ateis mano eilė?“ – stebėjosi vyras, akcentavęs, kad jeigu rinktųsi automobilį užregistruoti kituose miestuose, tą padaryti būtų galima ir anksčiau.

Dėl atvežtų – kelionė į padalinius

Emilija Bardauskienė, „Regitros“ Komunikacijos skyriaus specialistė, „Delfi“ pabrėžė, kad nemaža dalis paslaugų perkelta į internetinę erdvę, tačiau norint užregistruoti iš užsienio į Lietuvą atvežtą automobilį, į „Regitros“ padalinį keliauti privaloma.

Tai reikalinga, mat registracijos procedūros metu atliekamas tapatumo nustatymas. Šios procedūros esmė – saugumo užtikrinimas, kitaip tariant, tikrinamas automobilio VIN numerio autentiškumas ir kt.

Kur yra vietų?

„Išankstinės registracijos grafikai yra planuojami dviem savaitėms į priekį. Vietų skaičius yra nuolat pildomas, tad kasdien atsiranda vis naujų. Taip pat atsižvelgiant į klientų srautus, didžiuosiuose miestuose padidintas darbuotojų skaičius“, – kalbėjo E. Bardauskienė.

Anot „Regitros“ atstovės, didžiausias užimtumas yra Vilniaus ir Kauno miestuose, tuo tarpu kituose padaliniuose laisvų vietų pasirinkimas yra didesnis ir jų galima rasti dar šiai savaitei. Taip pat kituose didesniuose miestuose, pavyzdžiui, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje, Marijampolėje, Alytuje ir kitur dėl vizito galima užsiregistruoti kitos savaitės pradžiai.

„Kalbant konkrečiai apie Vilnių, šiuo metu čia klientus aptarnauja du padaliniai – Vilniaus filialas, esantis Lentvario gatvėje, ir Avižienių grupė. Taip pat darbą nuo gegužės 4 d. atnaujins ir rajone esanti Nemenčinės grupė, kurioje taip pat teikiamos transporto priemonių registracijos paslaugos. Šio ryto duomenimis, čia taip pat yra vietų kitai savaitei. Taigi, rekomenduotume rinktis kitą artimiausią padalinį, pavyzdžiui, Nemenčinės grupę. Taip pat stebėti grafiką, kadangi vietų skaičius yra nuolat pildomas. Be to, yra klientų, kurių planai pasikeičia ir jie atšaukia registraciją, tad jų vietos vėl „sugrįžta“ į grafiką ir tampa matomos visiems klientams“, – patarė pašnekovė.

Priminė apie reikalavimus

Atvykstant į padalinį, būtina laikytis bendrųjų saugumo reikalavimų. Būtina dėvėti apsauginę kaukę ar respiratorių, dokumentus darbuotojui pateikti tik prieš tai dezinfekavus rankas, bendraujant laikytis saugaus atstumo.

Taip pat rekomenduojama atsiskaityti ne grynaisiais pinigais, o banko mokėjimo. Be to, klientų prašoma būti sąmoningais ir pajutus kokius nors ligos simptomus, atidėti suplanuotą vizitą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)