Kitame automobilyje įtaisytos vaizdo stebėjimo sistemos užfiksavo, kaip vilkiko vairuotojas Zbigniewas Kaczorowski (55), prieš parodydamas posūkio signalą, iš trečios greitkelio juostos rikiavosi į antrą.

Tačiau vairuotojas neįsitikino, ar jo „aklojoje zonoje“ nėra kito automobilio. Ten tuo metu buvo baltos spalvos „Volkswagen“, kurį sunkesnis vilkikas nustūmė ant žolės.

Ant važiuojamosios kelio dangos pabiro lengvojo automobilio dalys. Jei to dar nebūtų gana, į jau sumaitotą automobilį trenkėsi kitas vilkikas. Pastarasis bandė stabyti, tačiau laiku to padaryti nespėjo.

Laimei, du baltame automobilyje buvę žmonės stipriai nenukentėjo, o vilkiko vairuotojas Z. Kaczorowski nepatyrė jokių sužeidimų.

Vilkiko vairuotojas iš Lenkijos sulaukė bausmės. Jam uždrausta metus vairuoti bet kokią transporto priemonę. Jis taip pat turės sumokėti 207 svarų sterlingų baudą.

Thames Valley pareigūnai vaizdo įrašu pasidalijo norėdami perspėti vairuotojus apie neatidaus vairavimo pasekmes. Norėdami lenkti, persirikiuoti ar daryti posūkį, bet nepatikrinę, ar jūsų „aklojoje zonoje“ nėra kitos transporto priemonės, jūs rizikuojate savo ir kitų žmonių gyvybėmis.

Daugiau naujienų saviems Jungtinėje Karalystėje - tiesa.com.