Pavojingai miesto gatvėmis manevruojantis motociklininkas buvo pastebėtas šeštadienį, apie 14.30 val. Informacija apie Taikos prospektu laigantį motociklą netrukus buvo perduota Kelių policijos biuro pareigūnams.

Į chuligano paiešką buvo pasiųsti du tarnybinius motociklus BMW vairuojantys pareigūnai.

Policininkai motociklininką pasivijo Taikos prospekte, kai šis nuo miesto centro judėjo link žiedinės Baltijos prospekto sankryžos.

Pareigūnai pasivijo motociklą Taikos ir Baltijos prospektų žiedinėje sankryžoje ir garsiniais signalais bei įjungtais švyturėliais įspėjo motociklininką sukti į kelkraštį ir sustoti.

Šalmą mūvėjęs motociklininkas pastebėjo pareigūnus ir palinksėjo galva, esą supranta, ko iš jo reikalaujama.

Tačiau vaikinas staiga padidino greitį ir išsukęs iš žiedo nėrė Taikos prospektu tolyn.

Pareigūnai pavojingai manevruojamą motociklą „Kawasaki“ su užsienietiškais numeriais nusivijo toliau.

„Vairuotojas didžiuliu greičiu Taikos prospektu važiavo ypač pavojingai. Jis nepaisė raudonos šviesos šviesoforo signalo ir nestodamas nuvažiavo tolyn“, – pasakojo Klaipėdos Kelių policijos biuro viršininkas Ramūnas Šideikis.

Motociklininkas tik per plauką nekliudė per perėją ėjusių žmonių.

„Jis puikiai matė, kad pėstieji jau buvo pradėję eiti per perėją, tačiau vairuotojas nestojo ir nuvažiavo tolyn“, – sakė R.Šideikis.

Šeštadienio popietę miesto gatvėse buvo gana daug automobilių, tačiau motociklininkas laigė iš vienos eismo juostos į kitą.

„Vairuotojas iš Taikos prospekto pasuko link Jūrininko prospekto. O jį sustabdyti pavyko tik Perkėlos gatvėje“, – aiškino Kelių policijos biuro viršininkas.

Policijos patruliams teko blokuoti motociklininkui kelią ir tik tuomet pavyko sulaikyti bėglį.

„Tačiau sulaikytas vairuotojas dar mėgino papirkti policijos patrulius. Jis mėgino duoti tūkstančio litų kyšį. Teko iškviesti operatyvinę grupę, jaunuolis buvo sulaikytas“, – tikino R.Šideikis.

Paaiškėjo, kad po uostamiestį patruliai vaikėsi dvidešimtmetį Kėdainių miesto gyventoją G.U.

„Pasirodo, kad jaunuolis neturėjo ne tik teisės vairuoti tokią transporto priemonę, bet negalėjo pateikti jokių motociklo dokumentų“, – pabrėžė pareigūnas.

Vaikinas vairavo motociklą su Danijos numeriais.

„Mes aiškinamės, kur ir kokiu būdu įsigytas šis motociklas ir ar jis nėra vogtas“, – tikino R.Šideikis.

Už tai, kad chuliganiškai vairavo neturėdamas teisės vairuoti bei už nepaklusimą policijos reikalavimams, vairuotojui gresia tūkstantinė bauda.

„Už tokią veiklą numatyta bauda nuo 4 iki 5 tūkst. litų su transporto priemonės konfiskavimu ar be konfiskavimo arba administracinį areštą nuo dvidešimties iki trisdešimties parų su transporto priemonės konfiskavimu ar be konfiskavimo“, – bausmių dydžius vardijo R.Šideikis.

Tačiau tai nevieninteliai nemalonumai, jaunuoliui gresia baudžiamoji byla dėl mėginimo papirkti policijos pareigūnus.

Už pavojingą ir chuliganišką vairavimą kėdainiškiui gresia bauda nuo vieno tūkstančio iki dviejų tūkstančių litų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo vienerių iki dvejų metų, o asmenims, neturintiems teisės vairuoti transporto priemones, – bauda nuo 2,5 tūkst. litų iki 3,5 tūkst. litų.

„Mieste padaugėjo chuliganiškai vairuojamų motociklų, jų vairuotojai per miestą važinėja dideliais greičiais, nepaiso šviesoforų signalų. Todėl miesto gatvėse nuolat patruliuos pareigūnai su tarnybiniais BMW motociklais. Jei reikės, ateityje mėginsime pasitelkti Lietuvos Kelių policijos tarnybos patrulius su motociklais“, – aiškino R.Šideikis.