Š. Vaitkus pirmadienį paskelbė, kad toks sprendimas buvo priimtas siekiant užtikrinti pėsčiųjų saugumą

„Nenorime laukti, kol nutiks nelaimė. Taip kaip kažkada įvyko su nelegaliais ir nesaugiais atrakcionais kai vaikų gyvybėms iškilo grėsmė“, – aiškino Palangos meras.

Š. Vaitkus pabrėžė, kad tokia tvarka įsigalios atėjus vasaros sezonui, nuo birželio 1 d. iki rugsėjo 1-osios. Šiuo laikotarpiu elektrinių paspirtukų, dviračių ir velomobilių eismas bus draudžiamas J. Basanavičiaus gatvėje, Birutės parke bei ant jūros tilto.

„Leisti J. Basanavičiaus gatve, specialiai paženklintais takais, toliau riedėti vien dviratininkams negalime teisiškai. Draudimas važinėti elektriniais paspirtukais automatiškai taikomas ir dviratininkams“, – sprendimą drausti ir dviračių eismą aiškino Š. Vaitkus.

Jis teigė, jog minėto transporto draudimas galios tik nurodytose vietose, o jas kirsdami žmonės turės nulipti nuo paspirtukų, dviračių ar velomobilių ir juos stumti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (339)