„Nesisegdamas saugos diržo rizikuoju tik savo gyvybe ar sveikata ir kitiems eismo dalyviams jokios grėsmės nesukeliu. Kodėl man valstybė nurodinėja, kaip turiu saugotis, ir atima man teisę rinktis?” – klausia 61-erių palangiškis, daugiau nei metus teisybės ieškantis teismuose.

Už vairavimą neprisisegus saugos diržu kiek daugiau nei per metus V.Butavičius yra baustas jau tris kartus: 2010-ųjų lapkritį jam už tai skirta 150 litų bauda, pernai lapkritį jis nubaustas 200 litų bauda, o gruodį užsispyrusiam pažeidėjui bauda išaugo iki 250 litų.

Anot jo, pagal tarptautinius žmogaus teises ir laisves reglamentuojančius dokumentus, suteikiama teisė savo gyvybę ir sveikatą saugoti visais įmanomais būdais, jei tai nepažeidžia kitų asmenų interesų. Jei savo teisybės nepavyks įrodyti Lietuvoje, palangiškis jos ieškos Europos žmogaus teisių teisme Strasbūre.

Nuo 1978 metų saugos diržą ignoruojančio V.Butavičiaus teigimu, per savo gyvenimą jis yra patyręs keliasdešimt situacijų, kai nuo susidūrimo su priešpriešiais atvažiuojančiais automobiliais jis gelbėjosi nuvažiuodamas nuo kelio, o dviem atvejais jam yra tekę iššokti iš riedančios mašinos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)